Όταν τα βατόμουρα συναντούν το μπλε τυρί δημιουργούν το πιο εντυπωσιακό και γευστικό ριζότο

Γράφει στο FoodLife η food blogger και private chef Κωνσταντίνα Κατζομύτη

Αυτή η συνταγή για μωβ ριζότο με βατόμουρα και μπλε τυρί είναι διαφορετική από όλα όσα έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Ο συνδυασμός του βατόμουρου με το μπλε τυρί κάνουν πάρτυ στον ουρανίσκο μας και μας χαρίζουν μια διαφορετική γευστική εμπειρία.

Συνταγή για ριζότο με βατόμουρα: Υλικά

  • 180 γρ ρύζι arborio
  • 160 γραμμάρια βατόμουρα
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
  • 60 γρ. μπλε τυρί
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μακαντέμια
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Πώς να φτιάξεις αυτήν την διαφορετική συνταγή για ριζότο με βατόμουρα

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε 2 λεπτά να τσιγαριστεί ανακατεύοντας.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών χλιαρό. Δε το βάζουμε όλο παρά μόνο όταν σχεδόν τραβήξει το προηγούμενο.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα βατόμουρα και τα πατάμε να λιώσουν.
  5. Μόλις πάρουν μια βράση τα κατεβάζουμε.
  6. Προσθέτουμε τα μακαντέμια, αλάτι πιπέρι και τα βατόμουρα όλα εκτός από 1 κ.σ που θα χρειαστούμε για διακόσμηση.
  7. Ανακατεύουμε και όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε το μπλε τυρί.
  8. Ρίχνουμε από πάνω το βατόμουρο και τρίβουμε αν θέλουμε παρμεζάνα κατά το σερβίρισμα.

Περισσότερες συνταγές στο dianasmeals.gr.

Διαβάστε επίσης: 

Κρεμώδες κόκκινο ριζότο με ντομάτα και παρμεζάνα