Μοναδικό άρωμα χωρίς συνθετικά

Της Αλίκης Τάμπου

Εύκολη συνταγή για να φτιάξετε ένα εκχύλισμα το οποίο μπορείτε να ρίχνετε στα κέικ και τα γλυκίσματα για να δίνετε απαράμιλλο άρωμα χωρίς συνθετικά.

Συνταγή για εκχύλισμα βανίλιας: Υλικά

  • 4 λοβοί βανίλιας  bourbon
  • Μισό λίτρο ρακί ή βότκα

Παρασκευή

Ανοίγουμε προσεχτικά τους λοβούς κατά μήκος βγάζοντας τα μαύρα σποράκια και τα ρίχνουμε σε γυάλινο μπουκάλι με την ρακί /βότκα. Ρίχνουμε επίσης και τους άδειους λοβούς κόβοντας στους στην μέση για να βυθίζονται  μέσα στο αλκοόλ αλλιώς θα μουχλιάσουν. Βάζουμε το βάζο σε σκοτεινό μέρος και περιμένουμε πάνω από 2 μήνες για να αρωματιστεί το αλκοόλ. Το χρησιμοποιούμε σε όποια συνταγή έχει την συνθετική βανιλίνη.  

Διαβάστε επίσης: 

Συνταγή για κέικ με τρούφα σοκολάτας από την στιχουργό Γεωργία Γκουδάμη

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις