Αυτό το τέλειο γλυκό θα είναι έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά

Μία συνταγή για ένα ελαφρύ και νόστιμο καλοκαιρινό γλυκό, για αυτές τις καυτές ημέρες του καύσωνα που διανύουμε.

Με μία στρώση μπισκότου και μία πανεύκολη κρέμα μπορούμε να στήσουμε ένα ωραίο γλυκό ψυγείου στο πι και φι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Λαχταριστό και αφράτο, συνδυάζει την ανάλαφρη υφή της κρέμας και την τραγανότητα του μπισκότου με την αρωματική γεύση του ινδοκάρυδου δημιουργώντας την τέλεια ισορροπία.

Λευκό γλυκό ψυγείου

Υλικά

150 γρ πτι μπερ
75 γρ λιωμένο βούτυρο
400 γρ κρέμα τυρί
75 γρ γιαούρτι
200 γρ λευκή κουβερτούρα

75 γρ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τοποθετούμε σε μία στρογγυλή φόρμα 20 εκ.
Πιέζουμε το μπισκότο με τον πάτο ενός ποτηριού για να γίνει ομοιόμορφη η βάση.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την κρέμα τυρί και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο μείγμα το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε μία λευκή κουβερτούρα, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα στο μείγμα της κρέμας.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις