Φοβερό τραγανό σνίτσελ με μια τέλεια sauce αλά κρεμ με ζουμερά μανιτάρια

Σνίτσελ αλα κρεμ με μανιτάρια! Η πιο ωραία συνταγή για ένα τραγανό αλλά παράλληλα απολαυστικό και λαχταριστό σνίτσελ με παχύρευστη σάλτσα αλα κρεμ με μανιτάρια.

Η συνταγή του σεφ Πέτρου Συρίγου.

Σνίτσελ αλά κρεμ με μανιτάρια

Υλικά

600 γρ χοιρινό από μπούτι σε λεπτές φέτες (περασμένο από την μηχανή του σνίτσελ)

4 Αυγά

200 γρ αλεύρι γ.ο.χ

200 γρ φρυγανιά η Πάνκο

500 ml καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Σνίτσελ αλά κρέμ – Για τα μανιτάρια αλά κρεμ

60 γρ βούτυρο

60 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

2 ΚΣ ελαιόλαδο

½ κιλό μανιτάρια λευκά

100 ml κρέμα γάλακτος

300 ml γάλα

70 ml worcestershire σάλτσα

150 γρ Παρμεζάνα τριμμένη

3 ΚΣ μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Πάμε να δούμε πως θα κάνεις την ωραιότερη συνταγή για το πιο τραγανό σνίτσελ αλά κρεμ με μανιτάρια που έχει γίνει ποτέ! Μην ξεχάσεις να βάλεις τσεκ σε όλα τα βήματα της συνταγής που ολοκληρώνεις ώστε να μην μπερδευτείς!

Σνίτσελ αλα κρέμ με μανιτάρια συνταγη:

Ζητάμε από τον χασάπη μας χοιρινά σνίτσελ περασμένα από την μηχανή του σνίτσελ από μπούτι αν θέλουμε να τα κάνουμε την ίδια μέρα, αλλιώς παίρνουμε μπούτι εμείς και το κόβουμε σε φέτες και χτυπάμε με ένα σφυράκι ή τη βοήθεια του μπάτη.

Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο τα αυγά που τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα και στο άλλο το Πάνκο ή το τριμμένο ψωμί.

Περνάμε ένα τα κομμάτια από το αλεύρι, έπειτα από τα αυγά και τέλος από το ψωμί.

Κάνουμε όλα τα κομμάτια και τα ακουμπάμε σε ένα πιάτο.

Ζεσταίνουμε το καλαμποκελαιο σε ένα βαθύ τηγάνι στους 170ο C.

Καλό είναι να βάλουμε τα σνίτσελ για 15 λεπτά στην κατάψυξη, αυτό μας κάνει ακόμα πιο τραγανό το αποτέλεσμα.

Τηγανίζουμε από 1,5 – 2 λεπτά στην κάθε πλευρά και μετά βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι.

Αλατίζουμε πάντα μετά το τηγάνισμα
Σνιτσελ αλα κρεμ – Για την σάλτσα μανιταριών:

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια κατά μήκος.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρω τα μανιτάρια στο λαδί (2ΚΣ) για 2 λεπτά και μετρά τα βάζω στην άκρη να περιμένουν.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό να ψηθεί το αλεύρι.

Βάζουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε την κρεμά γάλακτος και βράζουμε το μείγμα για 1 λεπτό, αφαιρούμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι και προσθέτουμε την παρμεζάνα, την worcestershire σως, ανακατεύουμε και Αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε τα σνίτσελ με τηγανίτες πατάτες, μια πράσινη σαλάτα με ροκά και μαρούλι και τα περιχύνουμε με την σάλτσα μανιταριού τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις