Τι θα γίνει με τον μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου αναμένονται οι ανακοινώσεις για το «καλάθι του Πάσχα» και το «καλάθι του νονού», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το «καλάθι του Πάσχα» θα περιέχει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολάτα ενώ, όπως τόνισε ο κ. Παπαθανάσης, φέτος το Πάσχα οι τιμές προβλέπεται να είναι χαμηλότερες συγκριτικά με πέρυσι.

Με αφορμή την 25η Μαρτίου που πλησιάζει, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχολίασε την τιμή του μπακαλιάρου η οποία  αυξήθηκε από 1 έως 3 ευρώ το κιλό σε σχέση με πέρυσι και πλέον φτάνει τα 20 ευρώ το κιλό λέγοντας πως  το «καλάθι της ιχθυαγοράς» για την Καθαρά Δευτέρα είναι φθηνότερο από πέρυσι ενώ ανέφερε ότι είναι υπό συζήτηση εάν θα μπει ο μπακαλιάρος σε αυτό καθώς υπάρχει μια ιδιαιτερότητα.

Το «καλάθι του νονού» που θα εφαρμοστεί από τις 29 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου θα είναι παρόμοιο με το αντίστοιχο «καλάθι του Άι Βασίλη» που εφαρμόστηκε τα Χριστούγεννα και θα περιλαμβάνει λαμπάδες και παιχνίδια, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ αλλά και εθελοντικά όσες, με μικρότερο τζίρο, το επιθυμούν.

«Οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια είναι συνεχείς και δεν γίνονται μόνο στο καλάθι, γίνονται σε όλα τα προϊόντα των σουπερμάρκετ. Έχουμε επιβάλει πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα. Κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχει ένα κύμα ακρίβειας που ροκανίζει το εισόδημα, αλλά με το καλάθι και μα την κάρτα αγορών υπάρχει μια πρόσθετη στήριξη, είπε. Στα τρόφιμα η Ελλάδα έχει έναν από τους 4 χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις