Μάθε πόσο διαρκεί ένα κρασί στο ψυγείο ανάλογα με το είδος του.

Πολλές φορές ανοίγουμε ένα μπουκάλι κρασί και στην συνέχεια το αποθηκεύουμε στο ψυγείο εάν δεν το πιούμε όλο. Αν αναρωτιέσαι πόσο διαρκεί το κρασί μετά το άνοιγμα σου έχουμε την απάντηση.

Πόσο διαρκεί το κρασί μετά το άνοιγμα

Ένα μπουκάλι λευκό ή ροζέ κρασί μπορεί να παραμείνει για τουλάχιστον δύο έως τρεις ημέρες στο ψυγείο, εάν χρησιμοποιείτε πώμα από φελλό. Ωστόσο, οι μέρες διαφέρουν ανάλογα με το είδος του κρασιού. Ορισμένα κρασιά μπορεί να διαρκέσουν έως και πέντε ημέρες μετά το άνοιγμα.

Τα αφρώδη κρασιά, όπως το Prosecco ή η σαμπάνια, μπορούν να παραμείνουν φρέσκα και να κρατήσουν λίγο αφρό για παρόμοιο χρονικό διάστημα, αλλά πρέπει να σφραγιστούν σωστά – ιδανικά με ένα συγκεκριμένο πώμα φιάλης σαμπάνιας. Αντίθετα, τα κόκκινα κρασιά είναι πιθανό να μην χρειάζονται ψυγείο καθώς η ψύξη θα μπορούσε να φέρει ανισορροπία στην γεύση και την σύστασή του. Τα κόκκινα κρασιά μπορούν γενικά να διαρκέσουν τρεις έως πέντε ημέρες εάν φυλάσσονται με πώμα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

Πώς θα καταλάβεις εάν ένα κρασί έχει χαλάσει

Εάν τα αρώματα και οι γεύσεις των φρούτων έχουν θαμπώσει ή το χρώμα έχει εξασθενίσει ή έχει αποκτήσει μια καφέ απόχρωση, τότε πιθανώς το κρασί σας να έχει χαλάσει. Επίσης, προσέξτε τις νότες ξυδιού, οι οποίες μπορεί να είναι αποτέλεσμα βακτηρίων που προκαλούν συσσώρευση οξικού οξέος.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις