Τρεις συνταγές από τα «Χρυσά Αυγά»

Τροφή υψηλής διατροφικής αξίας και μία χορταστική επιλογή για πρωινό, τα αυγά μπορούν μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους.

Αυτές είναι τρεις εύκολες συνταγές από τα Χρυσά Αυγά.

Scrambled eggs

(@its.kitchenproject)

Υλικά

-4 αυγά Χρύσα Αυγά φρέσκα

-4 μεγάλες φέτες σαλάμι αέρος

-2 μεγάλες φέτες ψωμί

-4 κουτάλια ελαιόλαδο για το ψωμί

-5 κουτάλια ελαιόλαδο για το τηγάνι

-150 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί

-1 πιπεριά πράσινη

-μαγιονέζα

-ρίγανη

-φρέσκο δυόσμο

-πιπέρι

Εκτέλεση

-Αλείφω τις φέτες με το λάδι από τις δυο μεριές και τις ψήνω για λίγα λεπτά στο φούρνο να ροδίσουν.

-Σε ένα τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνω την ψιλοκομμένη πιπεριά και τη σοτάρω μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.-Συνεχίζω με τα αυγά και το τυρί (αφού το έχω σπάσει με το χέρι) και τα ανακατεύω με ένα κουτάλι μέχρι να ψηθούν καλά. Ρίχνω ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύω πάλι.-Αλείφω τις φέτες ψωμιού με μαγιονέζα, τοποθετώ το σαλάμι αέρως, από πάνω βάζω τα αυγά και τέλος πασπαλίζω με φρέσκο δυόσμο.Συνταγή (@its.kitchenproject)

High protein omelette

Υλικά

5 αυγά Χρυσά Αυγά
100 γρ. σπανάκι baby
5 γρ. αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Για τη γέμιση
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 ώριμο αβοκάντο
1 αγγουράκι1 τομάτα
Σπόροι chia
Ανθός αλατιού
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τα αυγά, το σπανάκι και το αλάτι και πολτοποιούμε. Σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα των αυγών, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 3’-4’. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τοποθετούμε πάνω από την ομελέτα το γιαούρτι, το αβοκάντο, το αγγουράκι κομμένο σε ταλιατέλες την τομάτα κομμένη σε καρέ, τους σπόρους chia, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι.

Open sandwich με αβοκάντο και αυγό

(@mrsolivespoon)

Υλικά

40γρ. Βούτυρο

4 φύλλα φρέσκο βασιλικό

Αλάτι -Πιπέρι

⅓κ.γ Πάπρικα

⅓ κ.γ Σκόνη σκόρδου

2 Αυγά

2 φέτες ψωμί

1 Αβοκάντο

1 Ντομάτα

30γρ. Γραβιέρα

Λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το βασιλικό που έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε επίσης αλάτι πιπέρι πάπρικα και σκόνη σκόρδου ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.

Αλείφουμε με το αρωματικό βούτυρο το ψωμί και το βάζουμε σε ζεστό τηγάνι. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα η μία πλευρά γυρίζουμε και την άλλη. Προσθέτουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα.

Παράλληλα κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες το τοποθετούμε πάνω στις φέτες ψωμιού αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

Κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες και τις βάζουμε πάνω στο αβοκάντο.

Τέλος με το υπόλοιπο αρωματικό βούτυρο που έχουμε τηγανίζουμε τα αυγά μας.

Τοποθετούμε από πάνω σε κάθε ψωμί από ένα αυγό. Προσθέτουμε λίγη ακόμα τριμμένη γραβιέρα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις