Τροφή υψηλής διατροφικής αξίας και μία χορταστική επιλογή για πρωινό, τα αυγά μπορούν μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους.
Αυτές είναι τρεις εύκολες συνταγές από τα Χρυσά Αυγά.
Scrambled eggs
(@its.kitchenproject)
5 αυγά Χρυσά Αυγά
100 γρ. σπανάκι baby
5 γρ. αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Για τη γέμιση
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 ώριμο αβοκάντο
1 αγγουράκι1 τομάτα
Σπόροι chia
Ανθός αλατιού
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τα αυγά, το σπανάκι και το αλάτι και πολτοποιούμε. Σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα των αυγών, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 3’-4’. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τοποθετούμε πάνω από την ομελέτα το γιαούρτι, το αβοκάντο, το αγγουράκι κομμένο σε ταλιατέλες την τομάτα κομμένη σε καρέ, τους σπόρους chia, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι.
Open sandwich με αβοκάντο και αυγό
(@mrsolivespoon)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το βασιλικό που έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε επίσης αλάτι πιπέρι πάπρικα και σκόνη σκόρδου ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.
Αλείφουμε με το αρωματικό βούτυρο το ψωμί και το βάζουμε σε ζεστό τηγάνι. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα η μία πλευρά γυρίζουμε και την άλλη. Προσθέτουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα.
Παράλληλα κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες το τοποθετούμε πάνω στις φέτες ψωμιού αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
Κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες και τις βάζουμε πάνω στο αβοκάντο.
Τέλος με το υπόλοιπο αρωματικό βούτυρο που έχουμε τηγανίζουμε τα αυγά μας.
Τοποθετούμε από πάνω σε κάθε ψωμί από ένα αυγό. Προσθέτουμε λίγη ακόμα τριμμένη γραβιέρα.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις