Συνταγή για τάρτα σπανάκι με τέσσερα τυριά

Απολαυστικό ορεκτικό αλλά και κυρίως πιάτο
Της Αλίκης Τάμπου
Για την βάση
- 200 γρ. φαρίνα
- 80 γρ. νερό
- 80 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο ή σπορέλαιο ή μίξη αυτών ώστε να είναι 80 γρ στο σύνολο ελαίων
Πώς θα φτιάξετε την συνταγή για την τάρτα σπανάκι
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό με το ελαιόλαδο και το ενώνουμε με την φαρίνα με μια κουτάλα. Στρώνουμε την ζύμη σε ταρτίερα την ζύμη, βάζουμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε όσπρια ή ειδικούς βόλους για την τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις για 15 λεπτά και άλλα 15 λεπτά χωρίς όσπρια/ βάρος και χωρίς λαδόκολλα.
Συνταγή για τάρτα σπανάκι – Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο φρέσκο ή 1,5 κιλό κατεψυγμένο
2 πράσα
1 κρέμα γάλακτος
200 γρ τριμμένη mozzarella
200 γρ τριμμένη gouda
100 γρ τριμμένο regato
100 γρ τριμμένη γραβιέρα πικάντικη
2 μεγάλα αυγά
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε με ελάχιστο λάδι το πράσο και μετά ρίχνουμε το σπανάκι για να αχνίστει και να χάσει όλα του τα υγρά του. Κατόπιν μέσα στην κατσαρόλα που έχουμε το σπανάκι με το πράσο ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη με τα αυγά και κατόπιν τα τυριά ανακατεύοντας για να λιώσουν και να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνουμε πάνω στην βάση το μίγμα και ψήνουμε και αυτό σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Διαβάστε επίσης: Η συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα στην τοστιέρα που έχει γίνει viral
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις