Δεδομένου ότι το κρασί είναι προϊόν σταφυλιών και μαγιάς, ορισμένοι μπορεί να υποθέσουν ότι όλα τα κρασιά θα ήταν κατάλληλα για τους vegans αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Τα wine bar και οι έμποροι λιανικής έχουν αρχίσει να εμπορεύονται ορισμένα κρασιά ως φιλικά προς τους vegan ως απάντηση στην ανάπτυξη του βιγκανισμού σε πολλές χώρες. Ποιοι παράγοντες μπορούν όμως να κάνουν ένα κρασί ακατάλληλο για vegans;

Τα ασπράδια αυγών ή η καζεΐνη (μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο γάλα) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση μικροσκοπικών σωματιδίων ιζήματος σε ένα κρασί που δεν μπορούν να αφαιρεθούν με διήθηση.

Τα vegan κρασιά παρασκευάζονται χωρίς ζωικά προϊόντα, επομένως οι οινοπαραγωγοί είτε αφήνουν τα σωματίδια να βυθιστούν φυσικά στον πυθμένα του κρασιού ή χρησιμοποιούν μη ζωικά προϊόντα εκχύλισης συνήθως μπεντονίτη, μια μορφή πηλού ή πρωτεΐνης μπιζελιού. Άλλα ζωικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή κρασιού μπορεί να περιλαμβάνουν το κερί μέλισσας (που χρησιμοποιείται για το σφράγισμα των μπουκαλιών).

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις