Η μεγάλη γιορτή της μπύρας και της κρεατοφαγίας κάνει ένα μεγάλο βήμα

Μετά από δύο χρόνια ακυρώσεων λόγω κορωνοϊού, το Oktoberfest του Μονάχου επέστρεψε το περασμένο Σάββατο, αλλά αυτό που τράβηξε την προσοχή αυτήν την χρονιά το μενού για vegan! Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για ένα φεστιβάλ μπύρας που παραδοσιακά συνοδεύεται με λουκάνικα και μπριζόλες.

Το Oktoberfest γίνεται vegan και οι αντιδράσεις είναι ανάμεικτες

Όταν πριν από λίγα χρόνια, άρχιζε η στροφή προς τις χορτοφαγικές και vegan διατροφές στη Γερμανία, θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς σούπερ μάρκετ όπως το Lidl να έχουν τις δικές τους σειρές vegan ενώ η βίγκαν μετατόπιση που διεισδύει στο καταφύγιο των κρεατοφάγων που είναι το Oktoberfest θα ήταν αδιανόητη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Διατροφής και Γεωργίας (BMEL) το 7% των Γερμανών ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή και το 1%, vegan διατροφή ενώ το 44% των Γερμανών έχει μειώσει την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Φέτος, το vegan μενού του Oktoberfest περιέχει επιλογές χωρίς ζωικά προϊόντα για κάθε παραδοσιακό γερμανικό πιάτο, από Allgäuer Käsespätzle  γερμανικά cheesy noodles) έως Soja-Steak mit geschmolzenen Zwiebeln (μπριζόλα σόγιας με καραμελωμένα κρεμμύδια).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cheap & Cheerful Cooking (@cheapandcheerfulcooking)

Πώς αντέδρασε το Μόναχο στο vegan μενού;

Σύμφωνα με την εφημερίδα Berliner Morgenpost, στο Oktoberfest 2019 είδαμε τους συμμετέχοντες να καταναλώνουν σχεδόν 435.000 κοτόπουλα, περίπου 66.400 ζαμπόν, 125 βόδια και 30 μοσχάρια. Φέτος μέχρι στιγμής, τα πλήθη είχαν ανάμικτες αντιδράσεις. Ενώ ο διευθυντής του φεστιβάλ Christian Baumgärtner χαιρετίζει την εξέλιξη, είναι αποφασισμένος ότι το φεστιβάλ δεν πρέπει να απομακρυνθεί από τις παμφάγες ρίζες του: «Θέλουμε να πάμε με την εποχή, αλλά όχι να παρασυρθούμε», είπε στο Berliner Morgenpost.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις