Τα νέα προϊόντα Mözza μειώνουν τη χρήση γης και νερού κατά 99% και τις εκπομπές CO2 κατά 92%

Η Väcka, μια εταιρεία τροφίμων στην Ισπανία, έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί ελαιόλαδο ως εναλλακτική λύση για υγιεινά λιπαρά στα vegan προϊόντα τυριού της. Επικεντρωμένη στα φυτικά τρόφιμα, η Väcka ανακοίνωσε πρόσφατα δύο νέα vegan τυριά που παρασκευάζονται από ελαιόλαδο και γάλα από σπόρους πεπονιού.

Αυτά τα συστατικά αντικατέστησαν το λάδι καρύδας και το ζυμωμένο γάλα αμυγδάλου στα προϊόντα τυριού Mözza και Pumpkin Chxddar της Väcka. Η κίνηση αυτή μείωσε τα κορεσμένα λιπαρά κατά 73,6%, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ταυτόχρονα, τα νέα τυριά είναι περισσότερο βιώσιμα. Η Väcka υποστηρίζει ότι τα νέα προϊόντα Mözza μειώνουν τη χρήση γης και νερού κατά 99% και τις εκπομπές CO2 κατά 92%.

Ενώ τα οφέλη του ελαιολάδου στην υγεία είναι γνωστά, η Väcka πιστεύει επίσης ότι το γάλα από σπόρους πεπονιού είναι μια άλλη υγιεινή εναλλακτική λύση στα κοινά χρησιμοποιούμενα λίπη.

Ένα συστατικό του γάλακτος από σπόρους πεπονιού, το λινολεϊκό οξύ, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Εκτός από τα πολλά άλλα ευεργετικά του στοιχεία, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο περιέχει επίσης περιορισμένη ποσότητα λινολεϊκού οξέος.

Έπειτα από έρευνα διάφορων σπόρων οι σπόροι του πεπονιού ξεχώρισαν για τη θρεπτική τους αξία και τις ιδιότητές τους όσον αφορά το άρωμα και τη γεύση.

Εκτός από το ότι χρησιμοποιείται ως νέο συστατικό στο vegan τυρί, οι ερευνητές μελετούν τη χρήση της ελιάς στην παραδοσιακή παραγωγή τυριού. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η προσθήκη φύλλων ελιάς στη διατροφή των προβάτων μπορεί να βελτιώσει την υγεία τους, να αυξήσει τη βιωσιμότητα της τροφικής αλυσίδας και να δημιουργήσει ένα τυρί καλύτερης ποιότητας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις