Το ίδιο ποτό σε διαφορετικές θερμοκρασίες, δηλαδή παγωμένο, σε κανονική θερμοκρασία και ζεστό, θα έχει τρεις διαφορετικές γεύσεις

Μία ομάδα εμπειρογνωμόνων του Wine Guide of Russia δίνει οδηγίες για τον τρόπο που μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει το καλό κρασί.

Σύμφωνα με τον ο Artur Sargsyan, επικεφαλής της ομάδας, με την «μέθοδο του κρύου» κάποιος μαγαζάτορας μπορεί να σας ξεγελάσει και να συγκαλύψει το κρασί χαμηλής ποιότητας από τον πελάτη.

Σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, λέει ότι το ίδιο ποτό σε διαφορετικές θερμοκρασίες, δηλαδή παγωμένο, σε κανονική θερμοκρασία και ζεστό, θα έχει τρεις διαφορετικές γεύσεις.

Ο ίδιος συνέστησε την επιλογή της σωστής θερμοκρασίας, η οποία πρέπει να τηρείται όταν σερβίρεται οποιοδήποτε κρασί.

Το ανοιχτό κόκκινο κρασί πρέπει να σερβίρεται σε θερμοκρασία 12-16 βαθμών, τα λευκά κρασιά στους 10-11 βαθμούς, τα αφρώδη στους 7-8 βαθμούς, ενώ μια ξεχωριστή σαμπάνια στους 12-13 βαθμούς, σύμφωνα με τον ειδικό.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις