Εξαρτάται από τον τύπο του κρασιού,  πόσο καλά έχει διατηρηθεί και την ποσότητα που έχει απομείνει στη φιάλη

Στην περίπτωση που έχετε ανοίξει ένα μπουκάλι κρασί και δεν το έχετε καταναλώσει, η ερώτηση είναι πόσο καιρό μπορείτε να κρατήσετε χωρίς να χαλάσει. Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται. Από τον τύπο του κρασιού,  πόσο καλά έχει διατηρηθεί και την ποσότητα του κρασιού που έχει απομείνει στην φιάλη.

Ελαφριά λευκά, γλυκά και ροζέ κρασιά

Τα κρασιά με ελαφρύ σώμα, λευκά και ροζέ μπορούν να μείνουν ανοιχτά 5-6 μέρες, με τάπα και στο ψυγείο.

Λευκά κρασιά με γεμάτο σώμα

Τα λευκά κρασιά που είναι λίγο πιο «γεμάτα» αντέχουν μόνο 3 ως 4 μέρες στο ψυγείο, ταπωμένα.

Κόκκινα κρασιά

Ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί μπορούμε να το διατηρήσουμε 3-5 μέρες, εκτός ψυγείου-αλλά σε δροσερό μέρος-. Φυσικά πρέπει να είναι ταπωμένο ξανά. Όσο περισσότερες τανίνες και οξύτητα έχει το κόκκινο κρασί, τόσο περισσότερο αντέχει ανοιχτό.

Αφρώδεις οίνοι

Ένα μπουκάλι με αφρώδη οίνο, βλ. σαμπάνια ή Prosecco, μπορεί να μείνει ανοιχτό 1-3 μέρες, εφόσον φυσικά το ταπώσουμε  και το βάλουμε στο ψυγείο.

Ενισχυμένοι οίνοι
Οι ενισχυμένοι οίνοι, αντέχουν πολύ. Έχουν πάρα πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής στο ράφι, γιατί είναι ενισχυμένοι κατά την οινοποίηση με εξτρά αλκοόλ . Όμως, αν εκτεθούν στη ζέστη και στο φως χάνουν πιο γρήγορα τη γεύση τους.

Bag-in-a-Box

Το κρασί που βρίσκεται μέσα σε σακούλα, σε χάρτινη συσκευασία αντέχει αρκετά από τη στιγμή που θα το ανοίξουμε. Μπορεί να μείνει στο ψυγείο, μέχρι και 28 μέρες.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις