Είναι πεντανόστιμο και ταιριάζει τέλεια με τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ

Πολλά πράγματα μπορείς να φτιάξεις με σταφύλια καθώς είναι από μόνο τους γλυκά και πεντανόστιμα.

Μία σούπερ συνταγή για το πιο φθινοπωρινό κέικ σταφύλι χωρίς ζάχαρη που έχετε φτιάξει και έχετε φάει ποτέ.

Είναι πολύ μαλακό, τρώγεται με πιρούνι γιατί το σταφύλι όταν ψήνεται στον φούρνο γίνεται σαν γλυκό του κουταλιού σταφύλι και σε συνδυασμό με το υποκατάστατο ζάχαρης αποκτά μια κολλώδη υφή.

Κέικ σταφύλι

Υλικά

136 γρ. (1 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
66 γρ. (1/2 φλ.) αλεύρι αμυγδάλου
1 κ.γ. baking powder
λίγο αλάτι
2 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο ανακατεμένο με 4 κ.σ. νερό
130 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης (ζάχαρη καρύδας, ζάχαρη από monk fruit, εριθρυτόλη, ξυλιτόλη, στέβια 1:1 κλπ)
125 ml. (1/2 φλ.) ελαιόλαδο
80 ml. γάλα αμυγδάλου
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. σταφύλια

Εκτέλεση

Σε ένα φλιτζάνι ανακατέψτε τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά.
Ξεκινήστε ανανακτεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου, το baking powder, το αλάτι.
Με το μίξερ χτυπήστε τον λιναρόσπορο αφού περάσουν τα 10 λεπτά μαζί με το υποκατάστατο ζάχαρης για 2-3 λεπτά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το γάλα και τη βανίλια και χτυπήστε και πάλι. Ρίξτε μέσα το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα μισά σταφύλια και ανακατέψτε και πάλι. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε κι άλλα σταφύλια.
Μεταφέρετε σε λαδωμένη φόρμα (περίπου 20 εκ) για κέικ και από πάνω ρίξτε τα υπόλοιπα σταφύλια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αν πάει να σας αρπάξει το κέικ από πάνω, σκεπάστε το με λίγο αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο. Χώστε ένα μαχαίρι στο κέικ για να δείτε αν έχει γίνει. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό σημαίνει πως το κέικ σας είναι έτοιμο.
Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το μέσα στην φόρμα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Έπειτα βγάλτε το και κόψτε το. Καλή απόλαυση.

Η συνταγή από τη food blogger mrssoupe

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις