Αν αγαπάς την μηλόπιτα τότε αυτό θα γίνει το αγαπημένο σου κέικ

Λαχταριστό κέικ μήλου, ζουμερό, γεμιστό με καραμελωμένα μήλα και από πάνω λαχταριστό γλάσο κρέμας τυριού με κανέλα που το απογειώνει!

Αν αγαπάς την μηλόπιτα τότε αυτό θα γίνει το αγαπημένο σου κέικ. Σκέφτεσαι κάτι πιο απολαυστικό να ψήσεις για τους αγαπημένους σου;

Η συνταγή από eatme.gr.

Κέικ μήλου όνειρο

Υλικά

Για φόρμα 23×13

•1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•1 κούπα ζάχαρη

•1/2 κγ μπέικιν πάουντερ

•1/2 κγ σόδα

•1/2 κγ κανέλα

•μια πρέζα αλάτι

•1 κούπα μήλα κόκκινα ξεφλουδισμένα και τριμμένα στον τρίφτη τον χοντρό στο χέρι και πολύ καλά στυμμένα(γιατί διαφορετικά θα βγάλουν πολύ υγρασία στο ψήσιμο)

•1/2 κούπα καλαμποκέλαιο

•3 αυγά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ:

1 μεγάλο ξινόμηλο κομμένο σε κυβάκια και καθαρισμένο από φλούδα

1κ.σ. βούτυρο

1,5κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1/2 κ.σ. μέλι

1 πρέζα αλάτι

20γρ. τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη

1κ.σ. κανέλα

1/2κ.γ. κορν φλάουρ

2κ.σ. νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

•150γρ. τυρί κρέμα

•3κ.σ. ζαχαρούχο γάλα

•2κ.σ. κανέλα

αμύγδαλα φιλέ για σερβίρισμα

Εκτέλεση

•Για τα μήλα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, την ζάχαρη και το μέλι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα και το τζίντζερ και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε μέσα στη καραμέλα που έχει αρχίσει να γίνεται, προσθέτουμε και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε 8-9′ να μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2κ.σ. νερό να χυλώσει η σάλτσα καραμέλας και αφήνουμε να μαγειρευτούν κανα δυο λεπτά ακόμη έως ότου έχουμε ωραία γεμάτη σάλτσα καραμέλας. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη λίγη ώρα να κρυώσουν.

•Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα 6 πρώτα υλικά, προσθέτουμε τα 3 επόμενα και χτυπάμε για λίγα λεπτά να έχουμε ένα αφράτο ομοιογενές μίγμα.

•Σε καλά βουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μισό μίγμα, στο κέντρο βάζουμε κατά μήκος τα καραμελωμένα μήλα και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα κέικ.

•Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190οC για περίπου 50′.

•Για το γλάσο: χτυπάμε όλα τα υλικά με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

•Αφού βγει από τον φούρνο λίγα λεπτά μετά το κέικ το αλείφουμε με το γλάσο την επιφάνεια για να πάρει γεύση το κέικ. Πασπαλίζουμε και λίγα αμύγδαλα φιλέ!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις