Τα αμύγδαλα θα αντικαταστήσουν το αλεύρι

Θέλετε να δοκιμάσετε ένα υπέροχο γλυκό χωρίς αλεύρι; Αυτά τα muffins σοκολάτας σίγουρα θα σας ξετρελάνουν. Είναι πολύ γευστικά και φτιάχνονται πανεύκολα, ενώ θα χρειαστείτε λίγα υλικά.

Τα αμύγδαλα θα έρθουν να αντικαταστήσουν το αλεύρι. Θα τα τρίψετε με λίγη ζάχαρη (για να διευκολύνεις το τρίψιμο και να γίνουν σκόνη). Αν θέλετε μάλιστα, μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μέρος των αμυγδαλών (το 1/4 δηλαδή) με άλλο ξηρό καρπό!

Συνταγή για τα muffins σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Υλικά
175 γρ. βούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα 65-70%
3/4 κούπας τριμμένα αμύγδαλα
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα κακάο σκόνη
5 αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλλίνες

Εκτέλεση

Προθέρμανε τον φούρνο σας στους 140 βαθμούς Κελσίου. Βάλε το βούτυρο, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Σε χαμηλή φωτιά, ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν.

Στο μπολ του μίξερ βάλε την πούδρα αμυγδάλου και το κακάο. Ρίξε το ζεστό μείγμα σοκολάτας, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί. Βάλε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας καλά ενδιάμεσα, να απορροφάται καλα το ένα πριν προσθέσεις το επόμενο. Πρόσθεσε και τη βανίλια.

Γέμισε τα 3/4 της θηκης του καθε μάφιν! Ψήσε για 30 λεπτά. Αναλογίες σε γραμμάρια φλιτζανιού τσαγιού Αλεύρι: 125 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική: 225 γρ. Ζάχαρη άχνη : 160 γρ. Ρύζι: 225 γρ. Λάδι: 220 γρ. Νερό: 240 γρ. Γάλα: 240 γρ. Tριμμένο τυρί: 110 γρ. Bούτυρο: 225 γρ. Kρέμα γάλακτος: 225 γρ. Σαντιγύ: 125 γρ. Μέλι: 350 γρ. Σιμιγδάλι: 170 γρ. Κακάο: 100 γρ.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις