Μοιάζει πολύ με καρυδόπιτα, έχει πλούσια γεύση και μοναδικό άρωμα

Το κέικ είναι από τα αγαπημένα γλυκά σνακ μικρών και μεγάλων, ενώ μπορούμε να το απολαμβάνουμε με τον καφέ μας, και όχι μόνο, κάθε μέρα και σε διαφορετικές παραλλαγές.

Βρήκαμε μια συνταγή για θεϊκό και πανεύκολο κέικ καρότου, για το οποίο δεν θα χρειαστείτε καν μίξερ.

Μοιάζει πολύ με καρυδόπιτα, έχει πλούσια γεύση και μοναδικό άρωμα.

Συνταγή για κέικ καρότου

Υλικά

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 μεσαία αυγά
250 γρ .ηλιέλαιο
170 γρ. τριμμένο καρότο
300 γρ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
60 γρ. σταφίδες
80 γρ. τριμμένο καρύδι
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. κανέλα
Για την επικάλυψη:

250 γρ. λευκή κουβερτούρα
25 γρ. ηλιέλαιο
Τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τις σταφίδες, τα καρύδια, το τριμμένο καρότο, το baking powder, την κανέλα και τις βανιλίνες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και αναμειγνύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί. Παίρνουμε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ. και αφού την αλευροβουτυρώσουμε πολύ καλά ρίχνουμε το μείγμα.
Το ψήνουμε στις αντιστάσεις στην δεύτερη σκάλα από κάτω προς τα πάνω σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά στους 180C. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει η σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα μαζί με τα 25 γρ. ηλιέλαιο.
Ξεφορμάρουμε το κέικ, το αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε από πάνω να πάει σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε γύρω γύρω τριμμένο καρύδι και το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί για περίπου 1 ώρα.
Μετά από 1 ώρα το κέικ καρότου είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις