Μέσα σε πολύ λίγη ώρα θα έχετε ένα εύγευστο και αρωματικό φαγητό, καλοκαιρινό και ελαφρύ

Της Αλίκης Τάμπου

Εάν ψάχνεις μια συνταγή για το αγαπημένο φαγητό του καλοκαιριού, το ψάρι, χωρίς όμως να χρειαστεί να ψήνεις ή να ξοδέψεις όλη σου την ημέρα στην κουζίνα, οι σαρδέλες είναι η ιδανική επιλογή. Αυτή η συνταγή για σαρδέλες στο φούρνο χρειάζεται πολύ λίγη ώρα προετοιμασίας ενώ το μικρό μέγεθος του ψαριού το κάνει αγαπημένο για μικρούς και μεγάλους.

Συνταγή για σαρδέλες στο φούρνο: Υλικά

  • 400 γρ σαρδέλα φιλέτο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι χονδρό
  • Ρίγανη
  • Σκόνη σκόρδο

Παρασκευή

Ζητήστε από τον ψαρά σας να σας φιλετάρει την σαρδέλα ή αγοράστε την κατεψυγμένη έτοιμη φιλέτο. Βάλτε τις σαρδέλες ανοιχτές με το δέρμα προς τα πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και ρίξτε λίγο σκόνη σκόρδο, αλάτι, ρίγανη και ραντίστε με ελάχιστο λάδι. Ψήστε στον φούρνο στους 2000C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δείτε να τραγανίσουν τα ψαράκια. Δεν χρειάζονται γύρισμα είναι τόσο εύκολο, μέχρι να φτιάξετε την σαλάτα και να στρώσετε το τραπέζι το φαγητό σας είναι έτοιμο. Η σαρδέλα θέλει αλατάκι έξτρα στο σερβίρισμα, μην το τσιγκουνευτείτε. 

Διαβάστε επίσης: 

Ελληνικά πιτσάκια μελιτζάνας: Το ιδανικό ορεκτικό για το καλοκαίρι