Αντικατέστησε την πίτσα με αυτήν την εκδοχή για να μειώσεις τις θερμίδες

Της Αλίκης Τάμπου 

Μετά την πίτσα με βάση από κινόα (quinoa) και την απήχηση της σας έχω φοβερή καλοκαιρινή συνταγή για πιτσάκια μελιτζάντας με άρωμα Ελλάδας. Συνοδέψτε ένα βράδυ το κρασί σας με αυτό το ορεκτικό αλλά και γιατί όχι να αντικαταστήσετε την κανονική πίτσα με αυτή την εκδοχή αν είστε από αυτούς που προσέχουν την σιλουέτα τους. 

Συνταγή για πιτσάκια μελιτζάνας: Υλικά 

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες
  • 6 μέτριες ντομάτες
  • 100 τριμμένη μοτσαρέλα 
  • 100 τριμμένο regato
  • αποξηραμένος βασιλικός
  • αποξηραμένο σκόρδο

Συνταγή για πιτσάκια μελιτζάνας: Εκτέλεση 

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες περίπου 1 εκατοστό και τις παραθέτουμε σε λαδόκολλα στο ταψί. Ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι και ρίχνουμε το αποξηραμένο σκόρδο. Βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 C  μέχρι να αφαιρέσουμε  υγρασία από τις μελιτζάνες χωρίς όμως να αποξηραθούν εντελώς. Κόβουμε τις ντομάτες επίσης σε ροδέλες, βάζουμε πάνω από τις μελιτζάνες και ξαναβάζουμε στον φούρνο ίσα να μαραθεί η ντομάτα γύρω στα 10 λεπτά. Βάζουμε τέλος το τυρί και ξαναψήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το αποξηραμένο βασιλικό. Εναλλακτικά για πιο παχυντική εκδοχή μπορούμε να πανάρουμε την μελιτζάνα με αυγό και φρυγανιά και μετά να την ψήσουμε. Για πιο light εκδοχή ρίχνουμε light τυριά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις