Θρεπτική και νόστιμη πίτσα που δεν μοιάζει με τις άλλες

Της Αλίκης Τάμπου

Αν είστε από τους λάτρεις της πίτσας αλλά δεν είστε από τους λάτρεις των θερμίδων, σας προτείνω να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πίτσα από κινόα. Είναι θρεπτική και νόστιμη και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την κλασσική πίτσα με το ζυμαράκι. Εδώ θέλω να σας πω πως την συγκεκριμένη συνταγή την σκέφτηκα όταν δοκίμασα να φτιάξω quinoa για πρώτη φορά και το αποτέλεσμα ήταν πολύ απογοητευτικό μιας που δεν μου άρεσε καθόλου και το βρήκα πολύ άνοστο. Την επόμενη που το είδα το τάπερ στο ψυγείο και το λυπήθηκα να το πετάξω αλλά και να το φάω, προσπάθησα να σκεφτώ έναν τρόπο να το αξιοποιήσω. Τολμήστε το και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Πίτσα με βάση από κινόα (quinoa)

Υλικά για τη βάση

  • 1 ποτήρι κινόα μουλιασμένο και βρασμένο 
  • ½ ποτήρι νερό (μπορεί να θέλει και λιγότερο)
  • 1 αυγό
  • 1τσιμπια ρίγανη
  • 1 τσιμπια θυμάρι
  • 1 τσιμπια δεντρολίβανο 
  • 1 χούφτα γραβιέρα πικάντικη 

Παρασκευή:

Ανακατεύουμε τα υλικά για την βάση και βάζουμε ταψί μεγάλο με λαδόκολλα ελαφρώς λαδωμένη. Στρώνουμε με το κουτάλι ομοιόμορφα να δημιουργηθεί ένα λεπτό το στρώμα όχι πιο παχύ από μισό εκατοστό, γιατί αν είναι πιο παχύ δεν θα ψηθεί καλά. Ψήνουμε σε 220 στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ο χυλός μας και να είναι ξεροψημένο. Μετά βάζουμε υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε. 

Η καλοκαιρινή μας πρόταση είναι με σάλτσα ντομάτας, τυρί γραβιέρα και ντοματάκια.

Διαβάστε επίσης: 

Συνταγή για vegan τυρί από κάσιους

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις