Το πιο νόστιμο, υγιεινό και vegαν τυρί!

Για να φτιάξουμε το φυτικό τυρί μας, θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

  • 1 κούπα (150 γρ) ωμά κάσιους
  • 1/3 κούπας (80ml) νερό
  • 5 κ.σ χυμό λεμόνι (φρέσκο) 
  • 2 κ.σ λάδι καρύδας
  • ¼ κούπας (60γρ)  ταχίνι
  • ½ μεσαίο καρότομ ξεφλουδισμένο (30 γρ)
  • 2 και ½ κ. γλ. Αλάτι
  • ¼ κ. γλ. Πάπρικα
  • 1/8 κ. γλ. Πιπέρι καγιέν
  • 1 κ. σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • ¼ κούπας διατροφική μαγιά
  • 1 κ. γλ. Σκόνη σκόρδου
  • 1 κούπα (240ml) νερό
  • 1 κ.σ σκόνη αγάρ αγάρ ή φυσική ζελατίνη

Παρασκευή

Προσθέστε τα κάσιους, 1/3 κούπας νερό, χυμό λεμονιού, λάδι καρύδας, ταχίνι, καρότο , αλάτι , πάπρικα, καγιέν, μουστάρδα ντιζόν, διατροφική μαγιά και σκόνη σκόρδου , όλα μαζί στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Αφήστε το μείγμα μέσα στο μπλέντερ στο πλάι.

Προσθέστε 1 κούπα (240 ml) νερό και αγάρ αγάρ ή ζελατίνη σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Βράστε το για 1 λεπτό, ανακατεύοντας και αφαιρέστε το από τη φωτιά σε 1 λεπτό ακριβώς. Προσθέστε το στο μείγμα που βρίσκεται στο μπλέντερ.

Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει λείο. 

Αδειάστε το μείγμα σε ένα στρογγυλό μπολ πολύ γρήγορα ,όπου θα έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί ή σπρέι.

Βάλτε το στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και όταν είναι έτοιμο αδειάστε το σε ένα πιάτο. 

Το τυρί σας είναι πανέτοιμο! Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις