Η ισπανική ομελέτα αναβαθμίζεται με αυτήν την πιο υγιεινή εκδοχή, η οποία περιέχει γλυκοπατάτα και μπέικον γαλοπούλας κάνοντας την διαφορά.

Συνταγή για ισπανική ομελέτα με χαμηλά λιπαρά: Υλικά

  • 180 γρ γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • ελαιόλαδο
  • 50 γρ κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 140 γρ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 5 φέτες μπέικον γαλοπούλας
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανου
  • 5 αυγά (1 ολόκληρο αβγό και 4 ασπράδια αυγών)
  • 150 γρ γιαούρτι 0% λιπαρά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C στον αέρα. Ζεσταίνουμε τα κομμάτια της γλυκοπατάτας στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2 λεπτά και μετά τα ζεσταίνουμε ξανά για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη γαλοπούλα, το σκόρδο και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις προσθέτουμε και αυτές στο τηγάνι.
  3. Χτυπάμε τα αυγά και τα ασπράδια μαζί και μετά τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα για να μετακινήσουμε τα αυγά, ξύνοντάς τα από τη βάση, για 1-2 λεπτά. Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ζεσταίνουμε μέχρι να ψηθεί το αυγό. Βγάζουμε την ομελέτα από το τηγάνι και απολαμβάνουμε με μια συνοδευτική σαλάτα και μια κουταλιά γιαούρτι.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις