Δροσιστικό παγωτό σε δύο πεντανόστιμες εκδοχές

Της Αλίκης Τάμπου 

Τώρα με τις ζέστες, τι είναι καλύτερο από ένα εύκολο και υγιεινό σπιτικό παγωτάκι; Γίνεται σαν την υφή του παγωτού μηχανής και δεν χρειάζεται ούτε παγωτομηχανή ούτε κρυσταλλώνει. Φτιάξε αυτήν την συνταγή για παγωτό μπανάνα και δοκίμασε και την απλή εκδοχή αλλά και την εκδοχή με σοκολάτα.

Dondurma: Το τούρκικο παγωτό που δεν λιώνει!

Συνταγή για παγωτό μπανάνα: Υλικά

  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες (αυτές που είναι ένα βήμα πριν να μαυρίσουν εντελώς)
  • περίπου 50 γρ γάλα 
  • 20 γρ ζάχαρη ή μέλι ή άλλο γλυκαντικό (αν δεν είναι πολύ ώριμες οι μπανάνες, αλλιώς θα σας καλύψει σε γλυκύτητα η μπανάνα)
  • κακάο (προαιρετικά, αν το θέλουμε σοκολάτα)

Παρασκευή

Το προηγούμενο βράδυ  κόβουμε σε ροδέλες την μπανάνα και την βάζουμε στην κατάψυξη. Κατόπιν βάζουμε ή λίγα λίγα ή όλα μαζί τα υλικά ανάλογα την δύναμη του blender και τα αλέθουμε. Σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας αν και προσωπικά είμαι της γνώμης το παγωτό να τρώγεται σκέτο καθώς έτσι καταλαβαίνεις την γεύση του πιο αυθεντικά. 

Διαβάστε επίσης: 

Αυθεντική συνταγή για Ιταλικά donuts Bomboloni με κρέμα βανίλιας