Ένα πεντανόστιμο και ελαφρύ γεύμα για το γραφείο και την παραλία

Tης Αλίκης Τάμπου 

Καλοκαίρι και ότι πρέπει για ένα δροσιστικό, ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα όπως αυτή η συνταγή για sushi από φύλλα ρυζιού με σολομό, αβοκάντο και αγγούρι. Προσωπικά όταν είμαι εκτός γραφείου και θέλω να πάρω μαζί μου κάτι εύκολο και συνάμα χωρίς ψωμιά, πίτες κτλ. φτιάχνω ένα ρολάκι από φύλλο ρυζιού που είναι πεντανόστιμο και ελαφρύ. Τα φύλλα ρυζιού τα βρίσκετε σε όλα τα super market κοντά στα ασιατικά προϊόντα ή στις αραβικές πίτες. 

Sushi από φύλλα ρυζιού με σολομό, αβοκάντο και αγγούρι: Υλικά

  • 2 φύλλα ρυζιού 
  • Μισό αβοκάντο 
  • Μισό αγγουράκι κομμένο σε μπαστουνάκια
  • Καπνιστό σολομό

Παρασκευή

Τα φύλλα είναι σκληρά και άκαμπτα και θρυμματίζονται εύκολα για αυτό τα τυλίγω σε βρεγμένη πετσέτα κουζίνας 2 φύλλα ρυζιού ενωμένα και τα αφήνω 3-4 λεπτά να μαλακώσουν αλλά όχι παραπάνω γιατί θα λιώσουν. Τα βάζω  επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και βάζω τα υλικά όπως φαίνεται στην φωτογραφία στην μέση. Τυλίγω το πάνω και κάτω κομμάτι και μετά σε ρολό. Σερβίρω με σόγια sause και wasabi. 

Διαβάστε επίσης: 

Συνταγή για πίτσα με βάση από κινόα

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις