Πώς να επωφεληθείτε στο έπακρον από την νοστιμιά τους

Δεν υπάρχει φαγητό το οποίο να μην περιέχει κρεμμύδι και σκόρδο, δύο υλικά που από την φύση τους δίνουν γεύση σε κάθε πιάτο. Ωστόσο, πολύ είναι αυτοί που δεν αξιοποιούν αυτούς τους δύο βολβούς στο έπακρο. Εκτός από το εσωτερικό τους, οι φλούδες από τα κρεμμύδια και τα σκόρδα κρατάνε επίσης πολύ νοστιμιά από την οποία αξίζει να επωφεληθείτε την επόμενη φορά που θα μπείτε στην κουζίνα.

Φλούδες από κρεμμύδια και σκόρδα: Πώς να τις αξιοποιήσετε

Σε μια κατσαρόλα με μαγειρευτό φαγητό μπορείτε να κόψετε στην μέση τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και να τα βάλετε μέσα χωρίς να πετάξετε τις φλούδες. Στο τέλος του μαγειρέματος και αφού το φαγητό έχει πάρει και το τελευταίο ίχνος νοστιμιάς μπορείτε να τα αφαιρέσετε. Ένας άλλος τρόπος να μαγειρέψετε χωρίς να απαλλαγείτε από αυτό το γευστικό εξωτερικό είναι να τα κόψετε σε μικρά κομματάκια και να τα αποθηκεύετε στην κατάψυξη. Έπειτα, μπορείτε να προσθέτετε τις μικροσκοπικές φλούδες σε κάθε συνταγή κατά την διάρκεια του μαγειρέματος. Αυτές θα αλλοιωθούν εντελώς και θα γίνουν ένα με την σάλτσα σας.

Ένας εναλλακτικός τρόπος να τις αξιοποιήσετε είναι φυσικά οι ζωμοί. Προσθέστε φλούδες από κρεμμύδια και σκόρδα σε μια κατσαρόλα με νερό μαζί με κόκαλα και άλλα μέρη από κρέας για να φτιάξετε έναν ζωμό με πλούσια γεύση ή μαζί με λαχανικά για μια vegan εκδοχή.

Διαβάστε επίσης: 

Γιατί δεν πρέπει να πετάμε τη φλούδα από το καρπούζι;

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις