Μια συνταγή κατάλληλη για ένα ελαφρύ βραδινό

Της Αλίκης Τάμπου

Τι θα λέγατε για μια πρωτότυπη σαλάτα που περιέχει μακαρόνια και που είναι συνάμα γευστική και ελαφριά; Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Υλικά

  • 200 γρ. βρασμένες πένες (έβαλα ολικής)  
  • 3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • Μερικά ντοματάκια
  • 1 φακελάκι Πάστα ντομάτας (πελτές)
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Σκόρδο σκόνη
  • 2-3 φύλλα βασιλικού
  • βαλσαμικό ξύδι σε κρέμα
  • ελαιόλαδο

Παρασκευή

Ψήνουμε ολόκληρες τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν στους 180C  περίπου μισή ώρα . Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από το πόσο μεγάλες είναι οι μελιτζάνες. Θέλουμε να είναι μαλακές και να περνάει το πιρούνι μέσα άνετα. Όταν τις βγάλουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τις κόβουμε σε καρέ. Βράζουμε τις πένες, τις σουρώνουμε, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην σαλατιέρα. Το μεγάλο μυστικό της συνταγής είναι η σάλτσα ντομάτας από πελτέ που γίνεται στο λεπτό καθώς χρειάζεται μόνο ελάχιστο ζεστό νερό, έτσι μπορείτε ανά πάσα στιγμή να κάνετε μια γρήγορη σάλτσα για μακαρόνια, πίτσα κτλ. Αδειάζετε λοιπόν το φακελάκι πελτέ σε ένα μπoλάκι και βάζετε ελάχιστο βραστό νερό (5 κουταλιές της σούπας), την πάπρικα, το σκόρδο και  τον βασιλικό. Από την σάλτσα αυτή που φτιάξαμε ανακατεύουμε 3 με 4 κουταλιές της σούπας με τα μακαρόνια και κατόπιν βάζουμε ντοματάκια και καρέ μελιτζάνας.  Στο τέλος ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξύδι. Προαιρετικά μπορούμε να συνοδέψουμε με κατσικίσιο μαλακό τυρί και λευκό κρασί.  

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις