Ιδανική για τις ζεστές ημέρες αλλά και την νηστεία

Της Αλίκης Τάμπου 

Μια πρωτότυπη συνταγή για καλοκαιρινή και νηστίσιμη μακαρονάδα λεμονάτη με τόνο.  Αν έχετε βαρεθεί τις μακαρονάδες με σάλτσες, τυριά και πολλά συστατικά δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτήν την μακαρονάδα που είναι διαφορετική, εύγευστη και προπαντός υγιεινή και ελαφριά. 

Συνταγή για μακαρονάδα λεμονάτη με τόνο: Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια ή λινγκουίνι
  • 2 τόνους σε κονσέρβα καπνιστό 
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 2-3 κουτάλες της σουπας από το νερό που βράζει
  • 1 κρεμμύδι ξερό 
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο (ή ½ πράσσο)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  •  2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 σφηνάκι ούζο

Παρασκευή

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν. Σε τηγάνι πολτοποιούμε και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και μετά από λίγο ρίχνουμε και το φρέσκο και σβήνουμε με το ούζο και το χυμό από τα 2 λεμόνια. Προσθέτουμε 2 κουτάλες της σούπας με νερό από τα μακαρόνια που βράζει και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Βάζουμε τον τόνο αφού τον στραγγίξω καλά, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Στο τέλος με την πιρούνα βάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα κατευθείαν χωρίς να σουρώσουμε με όσο νερό πάρουν. Ρίχνουμε τον άνηθο και κάνουμε δύο ανακατέματα χαλαρά για να πάνε παντού τα υλικά. Μην την σερβίρετε καυτή αλλά περιμένετε πέντε λεπτά να πέσει η θερμοκρασία για να αναδειχτούν τα αρώματα.

Διαβάστε επίσης: 

Συνταγή για Tacos, το καλύτερο συνοδευτικό για μια παγωμένη μπύρα