Το FoodLife σας παρουσιάζει την πιο νόστιμη συνταγή για μοσχαρίσια συκωτάκια

Του Δημήτρη Χριστούλια

Η Αθηνά είναι αυτό που λέμε «μαγείρισσα» με καρδιά. Ό,τι μαγειρεύει, το μαγειρεύει με αγάπη και… τραγουδώντας. Γιατί η Αθηνά στον «Μουσικό Καφενέ Το Κρυονεράκι», μαγειρεύει, σερβίρει αλλά πάνω απ’ όλα τραγουδάει ρεμπέτικα τραγούδια μαζί με τον Δημήτρη. Ένα εξαιρετικά ζεστό μεζεδοπωλείο στο Κρυονέρι Αττικής, με ένα γευστικό και ποιοτικό μενού που θα σας εντυπωσιάσει. Η Αθηνά ως γενναιόδωρη μαγείρισσα-μουσικός μοιράζεται την συνταγή της για μοσχαρίσια συκωτάκια με τους αναγνώστες του FoodLife.

Η συνταγή για μοσχαρίσια συκωτάκια της Αθηνάς

Υλικά για 2 άτομα:

– 2 μεγάλα κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι
– αλεύρι καλαμποκιού
– αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
– λεμόνι
– λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το συκώτι (είτε μπαστουνάκια, είτε κύβους, όπως μας αρέσει).
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια.
  3. Σε ένα μπωλ έχουμε βάλει λίγο καλαμποκάλευρο.
  4. Βάζουμε τα συκωτάκια στο μπωλ με το αλεύρι, κλίνουμε και ανακατεύουμε καλά, έως ότου αλευρωθούν καλά.
  5. Το καλό αλεύρωμα με το καλαμποκάλευρο είναι που θα δώσει το επιθυμητό τραγανό αποτέλεσμα.
  6. Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ηλιέλαιο και περιμένουμε να κάψει.
  7. Ρίχνουμε τα συκωτάκια και χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά.
  8. Αν οι εστίες είναι από το 1 έως το 3, σιγοτηγανίζουμε στο 1,5.
  9. Γυρίζουμε τα συκωτάκια να ξεροψηθούνε και από την άλλη πλευρά. Το μυστικό για μαλακό συκώτι είναι το χαμηλό, υπομονετικό ψήσιμο.
  10. Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας και αμέσως σερβίρουμε με λίγη ρίγανη και μπόλικο λεμονάκι.
  11. Καλή επιτυχία και καλη σας όρεξη.

Διαβάστε επίσης:

Η ντακότουρτα της Αθηνάς

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις