Το FoodLife σας παρουσιάζει την πιο νόστιμη σαλάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε

Του Δημήτρη Χριστούλια

Η Αθηνά είναι αυτό που λέμε «μαγείρισσα» με καρδιά. Ό,τι μαγειρεύει, το μαγειρεύει με αγάπη και… τραγουδώντας. Γιατί η Αθηνά στον «Μουσικό Καφενέ Το Κρυονεράκι», μαγειρεύει, σερβίρει αλλά πάνω απ’ όλα τραγουδάει ρεμπέτικα τραγούδια μαζί με τον Δημήτρη. Ένα εξαιρετικά ζεστό μεζεδοπωλείο στο Κρυονέρι Αττικής, με ένα γευστικό και ποιοτικό μενού που θα σας εντυπωσιάσει. Εμείς δοκιμάσαμε πολλά πιάτα, τα οποία θα σας παρουσιάσουμε σιγά-σιγά τις επόμενες εβδομάδες μεταξύ των οποίων και η ντακότουρτα και ειλικρινά ενθουσιασθήκαμε από την γεύση της, την μυρωδιά της, την «ομορφιά» της και την δροσιά της. Η Αθηνά ως γενναιόδωρη μαγείρισσα-μουσικός μοιράζεται την συνταγή της μαζί με τους αναγνώστες του FoodLife.

Υλικά:

 5-6 παξιμαδάκια σικάλεως ή κρίθινα ή χαρουπιού ή ό,τι παξιμαδάκια αγαπάτε

 2 μεσαίες ντομάτες

 20 γρ. ρόκα

 4 κ.σ. κατίκι

 1/4 αγγούρι ροδέλες λεπτές

 3-4 ελιές

 λίγη κάπαρη

 2 κ.σ. μπαλσάμικο

 1/2 κ.γ. ζάχαρη

 αλάτι

 ρίγανη

 τσέρκι για να δημιουργήσουμε την τούρτα

Εκτέλεση:

Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες. Προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη, ζάχαρη, μπαλσάμικο.

Στήνουμε το τσέρκι μας σε ένα πιάτο που μας αρέσει. Προτιμάμε ένα βαθύ πιάτο.

Βουτάμε και βρέχουμε τα παξιμάδια στο μείγμα της ντομάτας.

Τα στήνουμε κάτω – κάτω στο πιάτο μέσα στο τσέρκι.

Από πάνω βάζουμε την ρόκα.

Μετά το υπόλοιπο ζουμί της ντομάτας.

Μετά προσεκτικά βάζουμε το κατίκι και το απλώνουμε ίσια.

Μετά στολίζουμε σιγά – σιγά με τις ροδέλες του αγγουριού, τις ελιές , την κάπαρη, ρίγανη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ: «ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΦΕΝΕΣ ΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΑΚΙ»

Ζωντανή Μουσική Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ αλλά και Κυριακή μεσημέρι

Κρυνοερίου 52, Κρυονέρι

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6979346350