Μια ομελέτα για «πραγματικούς» μερακλήδες

Του Θράσου Δεκάριστου

Υλικά

  • 5 αυγά
  • Σε κυβάκια κόβουμε
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πράσινη
  • 3-4 ντοματίνια
  • 3-4 μανιτάρια μικρά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πατάτα
  • Λουκάνικο ή μπέικον κατά επιλογή σας σε κυβάκια
  • 1 κουτάλια τριμμένη γραβιέρα
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Σε τηγάνι αντικολλητικό  βάζουμε:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε πρώτη φάση το λουκάνικο ή μπέικον να τηγανιστεί. Το αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για περίπου 10’ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο. Σε ένα μπολ σπάμε τα 5 αυγά, αλάτι, πιπέρι, λίγη καπνιστή πάπρικα 2 κουταλιές της σούπας γάλα την τριμμένη γραβιέρα και τα ανακατεύουμε. Στο τηγάνι που σοτάρουμε τα λαχανικά ρίχνουμε και το λουκάνικο ή το μπέικον, δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά μας ομοιόμορφα στο τηγάνι. Αφήνουμε για 3’-4´να ψηθεί ξεκολλώντας με ένα κουτάλι από τα τοιχώματα του τηγανιού το αυγό και ρίχνουμε το μαϊντανό μας και προσπαθούμε γερνώντας και γυρίζοντας το τηγάνι να φέρουμε τα υγρά στα πλαγιά του τηγανιού. Προσοχή δεν τρυπάμε στην μέση την ομελέτα μας. Με ένα πιάτο που να καλύπτει μέσα το τηγάνι μας βάζουμε πάνω στην ομελέτα και την αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε για αλλά 3 με 4 λεπτά στο τηγάνι και την βγάζουμε στο πιάτο μας

Καλή σας όρεξη!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις