Το FoodLife σας παρουσιάζει την πιο νόστιμη συνταγή για παστουρμαδόπιτα

Η Αθηνά είναι αυτό που λέμε «μαγείρισσα» με καρδιά. Ό,τι μαγειρεύει, το μαγειρεύει με αγάπη και… τραγουδώντας. Γιατί η Αθηνά στον «Μουσικό Καφενέ Το Κρυονεράκι», μαγειρεύει, σερβίρει αλλά πάνω απ’ όλα τραγουδάει ρεμπέτικα τραγούδια μαζί με τον Δημήτρη. Ένα εξαιρετικά ζεστό μεζεδοπωλείο στο Κρυονέρι Αττικής, με ένα γευστικό και ποιοτικό μενού που θα σας εντυπωσιάσει. Η Αθηνά ως γενναιόδωρη μαγείρισσα-μουσικός μοιράζεται την συνταγή της για παστουρμαδόπιτα μαζί μας!

Συνταγή για παστουρμαδόπιτα: Υλικά

– 1 πακέτο σφολιάτα
– 20 φέτες παστουρμά
– 750 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
–  3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτουλες
– 1 πιπεριά ψιλοκομμένη σε κυβάκια
Εκτέλεση:
Βουτηρώνουμε ένα πυρέξ ή απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες του παστουρμά, το κασέρι, τις ντοματούλες, τις πιπερίτσες. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και με ένα πιρουνάκι ενώνουμε τα δυο φύλλα. Αλείφουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με λίγο αυγό για να πάρει χρώμα και ρίχνουμε και λίγο μαυροσούσαμο αν θέλουμε. Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 40 περίπου λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και απολαμβάνουμε….
Διαβάστε επίσης: