Αυτό το αγαπημένο ιταλικό γλυκό είναι εύκολο και γρήγορο γιατί, πάνω απ' όλα, δεν χρειάζεται ψήσιμο!

Και σίγουρα αυτή η συνταγή για τιραμισού είναι ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Συνταγή για τιραμισού: Υλικά

  • 4 αυγά
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • 500 γρ μασκαρπόνε
  • 100 ml λικέρ Baileys
  • 300 ml καφές εσπρέσσο, φτιαγμένος με 2 κουταλιές της σούπας κόκκους καφέ και 300 ml βραστό νερό
  • 175 γραμμάρια σαβαγιάρ
  • 25 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο σε σκόνη

Πώς να φτιάξεις εύκολο χριστουγεννιάτικο τιραμισού

  1. Χωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους σε δύο μεγάλα μπολ. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στους κρόκους και χτυπάμε ξανά μέχρι να γίνει παχύρρευστο και αφράτο – αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά. Χτυπάμε το μασκαρπόνε και το λικέρ στους κρόκους των αυγών μέχρι να μην φαίνεται το τυρί. Ανακατεύουμε προσεκτικά και απαλά τα ασπράδια στο μείγμα μασκαρπόνε με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι για να κρατήσει όσο περισσότερο αέρα γίνεται.
  2. Ετοιμάζουμε το πιάτο σερβιρίσματος. Ρίχνουμε τον καφέ σε ένα ρηχό σκεύος και βουτάμε μερικά σαβαγιάρ, γυρίζοντάς τα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μουλιάσουν καλά, αλλά όχι να μουσκέψουν. Τα στρώνουμε στο ταψί μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τα μισά μπισκότα και στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό από το κρεμώδες μείγμα. Χρησιμοποιώντας τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τρίβουμε το μεγαλύτερο μέρος της σοκολάτας και, στη συνέχεια, επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις σαβαγιάρ και κρέμα. Εάν θέλετε ένα όμορφο φινίρισμα, μπορείτε να ρίξετε την τελική στρώση κρέμας.
  3. Καλύπτουμε και αφήνουμε το να κρυώσει για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα. Τώρα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και δύο ημέρες. Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και τρίβουμε την υπόλοιπη σοκολάτα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις