Φτιάξε το αγαπημένο κέικ πιο γρήγορα από ποτέ

To κέικ καρότου έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και όσοι το ανακαλύπτουν το λατρεύουν. Αν και χρειάζεται λίγο χρόνο και μια διαδικασία για να γίνει, με αυτήν την συνταγή μπορείτε να το φτιάξετε πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ!

Εύκολη συνταγή για κέικ καρότου: Υλικά

  • 230 ml φυτικό λάδι
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ πορτοκάλι, ξύσμα
  • 265 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 335 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • ¼ φρέσκο μοσχοκάρυδο, ψιλοτριμμένο
  • 265 γρ καρότα (περίπου 3), τριμμένα
  • 100 γρ σταφίδες
  • 100 γρ καρύδια, χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Για το γλάσο

  • 100 γρ βούτυρο ελαφρώς αλατισμένο, μαλακωμένο
  • 300 γρ ζάχαρη άχνη
  • 100 γραμμάρια μαλακό τυρί

Συνταγή για κέικ καρότου: Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε και στρώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά δύο φόρμες για κέικ 20 εκ. με λαδόκολλα. Χτυπάμε σε μια κανάτα το λάδι, το γιαούρτι, τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο με μια πρέζα αλάτι. Πιέστε τυχόν σβόλους ζάχαρης μέσα από τα δάχτυλά σας, ανακινώντας το μπολ μερικές φορές για να βγουν οι σβώλοι στην επιφάνεια.
  2. Προσθέστε τα υγρά υλικά στα στεγνά, μαζί με τα καρότα, τις σταφίδες και τους μισούς ξηρούς καρπούς, αν χρησιμοποιείτε. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν και μετά μοιράζουμε ανάμεσα στις φόρμες.
  3. Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα σουβλάκι στο κέντρο του κέικ. Εάν κάποιο υγρό μείγμα κολλήσει στο σουβλάκι, επιστρέψτε στο φούρνο για 5 λεπτά και μετά ελέγξτε ξανά. Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στις φόρμες.
  4. Για να φτιάξετε το γλάσο, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το μισό μαλακό τυρί και χτυπήστε ξανά, μετά προσθέστε το υπόλοιπο. Βγάζετε τα κέικ από τα φορμάκια μαζί με το μισό γλάσο. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο γλάσο και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια. Διατηρείται στο ψυγείο έως και πέντε ημέρες. Καταναλώνεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαβάστε επίσης:

Φτιάξτε αυτήν την απίστευτα ελαφριά συνταγή για mousse λεμονιού μέσα σε λίγα λεπτά, με μόλις 4 υλικά!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις