Τραγανές μπουκιές από τα καλύτερα κομμάτια κρέατος, παναρισμένα και προψημένα με αναλλοίωτη τη γεύση τους και τα χαρακτηριστικά τους, προσθέτουν αξία στο μενού σας

Η ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ δημιούργησε νέες αγαπημένες γεύσεις : 

  • Chicken Νuggets
  • Κοτομπουκιές
  • Φιλετίνια Κοτόπουλου
  • Φιλετίνια Κοτόπουλου με NιφάδεςKαλαμποκιού
  • Cordon Bleu
  • Σνίτσελ Κοτόπουλο
  • Σνίτσελ Γαλοπούλας

Η εξαιρετική πρώτη ύλη, αποκλειστικά από τα εκτροφεία ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ο τρόπος παρασκευής τους στις ιδιόκτητες υπερσύγχρονες μονάδες της ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ καθώς και το ιδιόκτητο δίκτυο διανομής, εξασφαλίζουν ένα ποιοτικό, υγιεινό και νόστιμο έτοιμο προϊόν. Τα νέα προϊόντα είναι τα μοναδικά ήδη ψημένα σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες.  Έτσι, εξασφαλίζεται ότι δεν έχουν παραμείνει τεμάχια που να μην έχουν ψηθεί επαρκώς στον πυρήνα τους ενώ διατηρείται η φρεσκάδα τους καθώς δεν έχουν στεγνώσει από υψηλή θερμοκρασία. 

Οι συνταγές 

TONKATSU BURGER ΜΕ GORDON BLUE ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ

ΥΛΙΚΑ

4 τεμάχια κοτόπουλο Gordon Bleu Νιτσιάκος τηγανισμένα σύμφωνα με τις οδηγίες

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΡΥ  (εναλλακτικά κοίτα τη συνταγή για carymayo)

  1. 220 γρ. μαγιονέζα 
  2. 20-30 γρ. σκόνη κάρυ καλής ποιότητας
  3. 10 γρ. soy sauce
  4. 5 γρ. σησαμέλαιο
  5. 5 γρ. ξύδι λευκό 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  1. 4 ψωμάκια brioche 
  2. 12 Φέτες από πίκλα αγγούρι
  3. 4 Φύλλα μαρούλι 
  4. Ντομάτα κομμένη σε φέτες
  5. Baby πατάτες (βλέπε συνταγή)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε 4 ψωμάκια του brioch στη σχάρα. Σε κάθε burger τοποθετούμε πάνω στο ψωμί λίγο μαρούλι, μία φέτα ντομάτα και 20γρ σάλτσα. Τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο και ακόμα 10γρ σάλτσα. Βάζουμε από πάνω το καπάκι του brioche
  2. Σερβίρουμε με τις baby πατάτες

BABY  ΠΑΤΑΤΕΣ 

ΥΛΙΚΑ

  1. 600 γρ. baby πατάτες
  2. 60 ml ελαιόλαδο
  3. 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 
  4. Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες
  2. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με τις δύο σκελίδες σκόρδο 
  3. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190cº για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούνε 

MAC AND CHEESE ΜΕ ΣΝΙΤΣΕΛ ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  1. 300 γρ. μίνι πέννες 
  2. 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 40 γρ. βούτυρο
  4. 600 γρ. γάλα πλήρες ζεστό 
  5. 200 γρ. cheddar τριμμένο
  6. 1500 γρ. κασέρι τριμμένο
  7. 4 σνίτσελ κοτόπουλο ή γαλοπούλα Νιτσιάκος ψημένα στο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη σάλτσα σε ένα κατσαρόλι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι
  2. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα αυγοδάρτη για να μην κάνει η σάλτσα μας κουβαράκια
  3. Βράζουμε μέχρι η σάλτσα μας να δέσει και προσθέτουμε τα δύο τυριά 
  4. Ανακατεύουμε μέχρι τα τυριά να λιώσουν
  5. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες μέχρι να είναι al dente και σουρώνουμε. Κρατάμε 3-4 κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών
  6. Προσθέτουμε τις πέννες αμέσως στη σάλτσα τυριού (bechamel) και προσθέτουμε επίσης το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε 
  7. Σερβίρουμε με το κοτόπουλο
  8. Εάν θέλουμε προσθέτουμε μερικά σπόρια αρακά που τα έχουμε περάσει στον ατμό

CLUB SANDWICH ΜΕ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ

ΥΛΙΚΑ ( ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

  1. 12  φέτες ψωμί για σάντουιτς (δεν είναι απαραίτητο να είναι ψωμί του τοστ. Πάρτε ένα καλό ψωμί φόρμας και κόψτε σε φέτες)
  2. 240 γρ. φιλετίνια κοτόπουλο ψημένα σε λάδι ή στο φούρνο
  3. 75 γρ. μαγιονέζα κατά προτίμηση σπιτική και δη με ελαιόλαδο
  4. 16 φέτες ντομάτα
  5. 8 φέτες bacon ψημένο 
  6. 4 αυγά βραστά κομμένα σε φέτες
  7. 4 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα
  8. 8 φέτες γραβιέρα Κρήτης γλυκιά (30 γρ. η κάθε φέτα) 
  9. Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού σε φρυγανιέρα
  2. Στη πρώτη φέτα βάζουμε λίγη μαγιονέζα 2 ή τρία φιλετίνια κοτόπουλο, μία φέτα τυρί, ντομάτα και το μαρούλι
  3. Τοποθετούμε μία φέτα ψωμί και τοποθετούμε πάνω λίγη μαγιονέζα, το τυρί, το bacon, ντομάτα και το αυγό 
  4. Τοποθετούμε από πάνω μία φέτα ψωμί την οποία έχουμε αλείψει με μαγιονέζα
  5. Κόβουμε το club σε 4 κομμάτια
  6. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές 

CHICKEN NUGGETS ΝΙΤΣΙΑΚΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΪΟΛΙ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΥΛΙΚΑ 

  1. 800 γρ. chicken nuggets Νιτσιάκος
  2. 3 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες σε λεπτά sticks σαν μεγάλες πατάτες τηγανιτές
  3. 30 γρ. ελαιόλαδο
  4. ½ κουταλιά του τσαγιού πάπρικα γλυκιά
  5. Κρόκοι από 2 αυγά βιολογικής εκτροφής
  6. 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  7. 10 γρ. μουστάρδα Dijon
  8. 450-500 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  9. 1 κλωναράκι δενδρολίβανο σε φυλλαράκια πολύ ψιλοκομμένα
  10. Ξύσμα από 2 λεμόνια 
  11. Χυμός από ένα λεμόνι η όσο σας αρέσει
  12. Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

*Αν δεν θέλουμε να φτειάξουμε το αϊολί μπορεί να χρησιμοποιήσουμε μία έτοιμη μαγιονέζα και να προσθέσουμε το ξύσμα λεμόνι, το σκόρδο και το δενδρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με το ελαιόλαδο και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε
  2. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°c για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι οι γλυκοπατάτες να είναι έτοιμες
  3. Παράλληλα ψήνουμε τα nuggets στο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  4. Εντωμεταξύ φτιάχνουμε την αϊολί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί τους 2 κρόκους με το σκόρδο και την μουστάρδα
  5. Ανακατεύοντας συνεχώς με ένα αυγοδάρτη προσθέτουμε σιγά σιγά (σε σταθερή ροή) το ελαιόλαδο
  6. Στο τέλος προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το ξύσμα λεμόνι και όσο χυμό μας αρέσει. Αλατοπιπερώνουμε
  7. Σερβίρουμε τα nuggets με τις γλυκοπατάτες και το αϊολί

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΑΠΟ ΑΤΟΦΙΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΤΟΡΤΙΛΛΙΑ 

ΥΛΙΚΑ  (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

  1. 4 Τορτίλλιες (Μεξικάνικες πίτες)
  2. 600 γρ. κοτομπουκιές από ατόφιο φιλέτο κοτόπουλου ψημένες στο τηγάνι ή στο φούρνο και συμφώνα με τις οδηγίες της συσκευασίας 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ 

  1. 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  2. 120 γρ. cheddar τριμμένο
  3. ½ κουταλιά του τσαγιού κίμινο (προαιρετικό)
  4. Ξύσμα από ένα lime 
  5. 100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 
  6. Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

*Αν θέλουμε να δώσουμε μία πιο μεξικάνικη νότα χρησιμοποιούμε και κλωναράκια κόλιανδρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα lime και το κίμινο. Αλατοπιπερώνουμε
  2. Σε κάθε τορτίλλια τοποθετούμε 3-4 κοτομπουκιές ψημένες και από πάνω τοποθετούμε το τριμμένο cheddar, το γιαούρτι και 3 φέτες ντομάτας
  3. Διπλώνουμε τις τορτίλλιες σε φάκελο και τις ζεσταίνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°c για 6 λεπτά έτσι ώστε να λιώσει το τυρί

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις