Την Τετάρτη πριν από την Καθαρά Δευτέρα η εφαρμογή του «Σαρακοστιανού καλαθιού»

Λεπτομέρειες σχετικά με το Market Pass έδωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ λέγοντας πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα αλλά και έως πότε θα μπορούν οι καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «όποτε και να ανοίξει πλατφόρμα, κανείς δεν θα πρόκειται να χάσει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε αυτό. Θα δοθεί άπλετος χρόνος και τα χρήματα αυτά θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει (ο κάθε δικαιούχος) μέχρι το τέλος Αυγούστου ανεμπόδιστα».

Σύμφωνα με τον γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή «δε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όλοι θα εξυπηρετηθούν. Στις επόμενες περίπου 10 με 15 ημέρες η πλατφόρμα αυτή θα είναι διαθέσιμη στο καταναλωτικό κοινό και θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί αλλά και να λάβει την απαραίτητη αυτή ενίσχυση λόγω των υψηλών πληθωριστικών πιέσεων που δυστυχώς υπάρχουν ακόμα στη χώρα».

Μιλώντας για τη νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ενίσχυση των νοικοκυριών, το λεγόμενο «καλάθι της Σαρακοστής» διευκρίνισε ότι θα ανακοινωθεί την επόμενη βδομάδα προκειμένου να εφαρμοστεί την Τετάρτη πριν από την Καθαρά Δευτέρα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις