Σύμφωνα με το CNN, η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της μετά το σάλο.

Μεγάλη βρετανική εταιρεία ενέργειας έστειλε κάλτσες σε περίπου 30.000 νοικοκυριά με μια ετικέτα που έλεγε ότι η μείωση της θερμότητας θα μειώσει το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Η εταιρεία, έπειτα από καταιγισμό επικριτικών σχολίων, ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της: “Αν λάβατε πρόσφατα ένα ζευγάρι κάλτσες από εμάς, θα θέλαμε να πούμε ότι λυπόμαστε απίστευτα για το πώς κάναμε κάποιους να αισθάνονται”, ανέφερε το tweet. “Υπό το πρίσμα της σοβαρότητας των τρεχουσών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι, αυτή η αλληλογραφία θα έπρεπε να είχε σταματήσει και λυπούμαστε”.

Μεγάλη βρετανική εταιρεία ενέργειας έστειλε κάλτσες στους πελάτες της για να ζεσταθούν

Ένας άλλος σημαντικός προμηθευτής ενέργειας, η SSE που ανήκει στην OVO Energy, αντιμετώπισε αντιδράσεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αφού έστειλε ένα email στους πελάτες που τους ενθάρρυνε να αγκαλιάσουν τα κατοικίδια ζώα τους και να παραμείνουν ζεστοί αυτόν τον χειμώνα.

Το μήνυμα της κάλτσας δεν θα μπορούσε να έχει έρθει σε χειρότερη στιγμή, αφού τα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν έρθει αντιμέτωπα με  φουσκωμένους λογαριασμούς ενέργειας εξαιτίας του κρύου, των διακοπών πυρηνικών σταθμών στη Γαλλία και μειωμένης ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Οι Βρετανοί καταναλωτές θα πληρώσουν περίπου 790 £ (1.075 ευρώ) περισσότερα φέτος για να θερμάνουν και να φωτίσουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Bank of America.

Το Ηνωμένο βασίλειο δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο από την γενικευμένη ενεργειακή κρίση που πλήττει αυτήν την στιγμή τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Την ίδια στιγμή και τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στους υπέρογκους λογαριασμούς ενέργειας που είναι αποτέλεσμα μιας σειράς γεγονότων που έχουν οδηγήσει σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις ενέργειας στην ιστορία.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις