Αντί για στολίδια, το δέντρο αυτό έχει φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Ένα διαφορετικό δέντρο από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα κοσμεί την είσοδο της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα έλατο στολισμένο με φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, πρωτοβουλία μιας ομάδα παραγωγών, η οποία πουλάει τα αγροτικά προϊόντα της καθημερινά έξω από τη Σχολή Γεωπονίας του ΑΠΘ.

Το διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ

«Είναι μια κίνηση συμβολική για να δείξει την πολύ καλή σχέση μας με την περιοχή στην οποία αναπτύσσουμε τη δραστηριότητα μας και φυσικά και με την πανεπιστημιακή κοινότητα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκ μέρους των παραγωγών που ανέλαβαν τη σχετική πρωτοβουλία, ο καλλιεργητής Παναγιώτης Γηλτίδης και πρόσθεσε: «Άλλωστε, πολλοί φοιτητές της γεωπονικής έρχονται στα χωράφια μας για να δουν στο πεδίο, στην πράξη, πώς καλλιεργούμε, πως φροντίζουμε με τις βέλτιστες πρακτικές να εξασφαλίζουμε τα καλύτερα διατροφικά προϊόντα, και πως κάνουμε τις αγροτικές δουλειές με σεβασμό προς το περιβάλλον».

χριστουγεννιάτικο δέντρο της Γεωπονικής Σχολής

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσης κι από άλλες σχολές, π.χ. από τη σχολή Οικονομίας φοιτητές μας ρωτούν για τις τιμές των προϊόντων κάθε φορά και κάθε εποχή, χρησιμοποιούν τα στοιχεία για τις εργασίες τους. Εμείς έχουμε και άλλες δράσεις, πολιτιστικές, φιλανθρωπικές, έχουμε μια πολύ καλή σχέση με το πανεπιστήμιο».

χριστουγεννιάτικο δέντρο της Γεωπονικής Σχολής

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην είσοδο της Γεωπονικής σχολής στολίστηκε με την εθελοντική, ειλικρινή και αυθεντική συνεισφορά των παραγωγών, με ότι καλύτερο διαθέτουν από τη σοδειά τους, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, λεμόνια, πορτοκάλια, φασόλια, ελιές, μπρόκολα, ξηρούς καρπούς… Υπάρχει ασφαλώς κι ένας συμβολισμός και το μήνυμα είναι να παράγουμε και να καταναλώνουμε σωστά, γιατί η ασφάλεια μας πλέον είναι η σωστή διατροφή», δήλωσε  για το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ η καθηγήτρια Ελένη Παπαδοπούλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104.9 FM».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις