Το νέο λογότυπο παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το νέο λογότυπο της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικής πόλης της Unesco παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαρτίου σε ειδική εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη. To νέο σήμα της πόλης είναι αποτέλεσμα συνδυασμού του αρχικού γράμματός της “Θ” και του “G” από την λέξη “Gastronomy”.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η κ. Ζαχαράκη επισήμανε πως με την παγκόσμια διάκριση που κατέκτησε η Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνεται η δύναμη της συνέργειας και υπενθύμισε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν το υπουργείο Τουρισμού ενημέρωσε σχετικά τους δήμους σε συνεργασία και με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Όπως είπε η υφυπουργός, πολλοί δήμοι το προσπάθησαν, αλλά η Θεσσαλονίκη ήταν αυτή που έκοψε το νήμα. «Ολοι μαζί χέρι-χέρι θα βοηθήσουμε, ώστε το νέο αυτό να φτάσει παντού και κόσμος που θα έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να απολαύσει το Σαββατοκύριακο, ή την εβδομάδα, ή τις διακοπές του, να κάνει και τη γαστρονομική κατάθεση ψυχής, που εδώ την βρίσκουμε άπλετη. Είναι ένα θετικό γεγονός σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία. Είναι όλοι πολύ πιεσμένοι από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, από τον πόλεμο που αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία, αλλά εμείς θεωρούμε ότι είναι ηθική υποχρέωσή μας να κάνουμε τη δουλειά μας και να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, η οποία ελπίζουμε να είναι πιο λαμπερή, πιο φωτεινή και ελπιδοφόρα για όλους», δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού.

Για ένα success story και μία κοινή προσπάθεια που μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος στην παγκόσμια διάκριση που κατακτήθηκε με την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της γαστρονομίας.

Ο κ. Ζέρβας απηύθυνε κάλεσμα προς τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης, να καταστούν συνιδιοκτήτες και συμμέτοχοι και μάλιστα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, κάνοντας λόγο για «μια χρυσή ευκαιρία, ώστε να αναδειχθεί ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης που είναι η γαστρονομία».

Η Guardian εξυμνεί τον γαστρονομικό πλούτο της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη Unesco

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις