Ένας Ισραηλινός αγρότης βρήκε στο χωράφι του μια φράουλα που σπάει κάθε ρεκόρ.

O Ισραηλινός αγρότης Ariel Chahi έλαβε μια ξεχωριστή διάκριση αφού μια από τις φράουλες που πιστοποιήθηκε ως «η πιο βαριά στον κόσμο» από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Η μεγαλύτερη φράουλα του κόσμου ζυγίζει και επίσημα 289 γραμμάρια με το περίεργο σχήμα της να εντυπωσιάζει.

Η φράουλα είναι της ποικιλίας Ilan, η οποία εκτράφηκε από τον Ισραηλινό ερευνητή Nir Dai και είναι γνωστή για το μεγάλο της μέγεθος. Αλλά ακόμη και ο Dai εξήγησε ότι η απόκτηση ενός τόσο μεγάλου μεγέθους απαιτεί ειδικούς όρους. “Κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν της φράουλας, στα τέλη Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου, έκανε ιδιαίτερα κρύο”, είπε ο Dai, ο οποίος ήταν επίσης στην επίσημη ζύγιση για την κατάρριψη του ρεκόρ, στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. “Η φράουλα αναπτύχθηκε αργά για περισσότερες από 45 ημέρες από την ανθοφορία, γεγονός που προκάλεσε το μεγάλο της μέγεθος στο στάδιο της πλήρους ωρίμανσης.”

Πρόσθεσε, «η ποικιλία Ilan έχει πολλούς μεγάλους και ασυνήθιστους καρπούς, αλλά είναι η μεγαλύτερη φράουλα που έχω δει ποτέ».

Ιταλική λευκή τρούφα πωλήθηκε σε δημοπρασία για 103.000 ευρώ!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις