Μια ιταλική λευκή τρούφα βάρους μόλις 830 γραμμαρίων πουλήθηκε για 103.000 ευρώ σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο κάστρο Grinzane Cavour του 13ου αιώνα στη βόρεια Ιταλία.

Το βραβευμένο μανιτάρι ταξίδεψε στο Χονγκ Κονγκ αφού η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και τη Μόσχα. Την λευκή τρούφα, ένα από τα πιο περιζήτητα και ακριβά συστατικά στον κόσμο, αγόρασε ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Ιταλός σεφ Umberto Bombana, ο οποίος διευθύνει το εστιατόριο «Otto e Mezzo» στο Χονγκ Κονγκ.

Η ιταλική βορειοδυτική περιοχή του Πιεμόντε είναι γνωστή ως παραγωγός στην Ιταλία αυτού του μανιταριού που αναπτύσσεται αυθόρμητα στη γη σε λίγες μόνο περιοχές της Ιταλίας και της κεντρικής Ευρώπης.

Με τη μοναδική τους γεύση και άρωμα, βρίσκονται δύο έως οκτώ ίντσες κάτω από το έδαφος κοντά στις ρίζες των δέντρων με τα οποία ζουν σε συμβίωση και καθώς αναπνέουν, αναδύουν μια μυρωδιά που διαρκεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα και μπορεί να ανιχνεύεται με τη βοήθεια καλά εκπαιδευμένων σκύλων και έμπειρων κυνηγών.

Η ιστορική Διεθνής Έκθεση Λευκής Τρούφας Alba προσελκύει περίπου 100.000 επισκέπτες κάθε χρόνο από όλο τον κόσμο που έρχονται στη μικρή πόλη του Πιεμόντε για να αγοράσουν, να πουλήσουν και να μυρίσουν την ακριβή λιχουδιά που, σε αντίθεση με τις μαύρες τρούφες που μπορούν να καλλιεργηθούν σε φυτείες, αναπτύσσεται μόνο φυσικά στα δάση.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις