Η ιδέα στηρίχθηκε σε αναφορές για το πιάτο στην Οδύσσεια του Ομήρου

Στο εστιατόριο Πασιφάη στο Ηράκλειο της Κρήτης έχεις την ευκαιρία να γευτείς Μινωική γαστρονομία όπως αυτή διασώθηκε μέσα από τα γραπτά των αρχαίων ιστορικών και τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης. Η Κρήτη οφείλει πολλά στον μινωικό πολιτισμό και ένα από αυτά είναι και η γαστρονομία που άφησε στο νησί ως παρακαταθήκη. Πρόκειται για «έναν γαστρονομικό προορισμό, στον οποίο οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με το μινωικό πολιτισμό», αναφέρει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου όπου μπορείς να δοκιμάσεις “μινωικό” σουβλάκι.

Σε αυτό το εστιατόριο του Ηρακλείου μπορείς να φας παραδοσιακό “μινωικό” σουβλάκι και να γνωρίσεις την αρχαία γαστρονομική παράδοση της Κρήτης

Όπως εξηγεί στο Cretalive, «Το μινωικό σουβλάκι ήταν μια ιδέα που στηρίχθηκε στα ευρήματα των κρατευτών καθώς και σε ρητές αναφορές στην Οδύσσεια του Ομήρου, που αποδεικνύουν ότι οι Μινωίτες περνούσαν το κρέας τους σε οβελούς και το έψηναν πάνω στους κρατευτές δημιουργώντας τα σημερινά σουβλάκια». Πράγματι, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου αλλά και στη Σαντορίνη, μπορεί κανείς να δει τους κρατευτές.

Ο ίδιος προσθέτει τον καταλυτικό ρόλο του καθηγητή Αιγιακών Γραφών Δρ.Μηνά Τσικριτσή ως καθοδηγητή σχετικά με τα συστατικά και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούσαν οι Μινωίτες.

Διαβάστε επίσης: 

Έχετε δοκιμάσει Μαλάκα ή Τυροζούλι;

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις