Αναζητούν την «Πλατινένια Πουτίγκα» για τα 70 χρόνια Βασιλείας της Ελισσάβετ.

Ένας εθνικός διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής έχει ξεκινήσει σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία με στόχο την εύρεση της «Πλατινένιας Πουτίγκας» για το ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισσάβετ. Η βασίλισσα γιορτάζει τα 70 χρόνια στο θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου, αλλά οι κύριοι εορτασμοί έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.

Εθνικός διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής στην Βρετανία για τα 70 χρόνια Βασιλείας της Ελισσάβετ

«Για να σηματοδοτήσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Αυτής Μεγαλειότητας, ένας εθνικός διαγωνισμός ψησίματος ξεκινά ώστε να βρεθεί μια ολοκαίνουργια πουτίγκα αφιερωμένη στη Βασίλισσα», ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε δήλωσή τους.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου ηλικίας οκτώ ετών και άνω για να συμμετάσχουν με μια συνταγή. Πέντε φιναλίστ θα επιλεγούν για να προετοιμάσουν την πουτίγκα τους την οποία θα παρουσιάσουν σε μια κριτική επιτροπή, συμπεριλαμβανομένου του αρχιμάγειρα του Ανακτόρου του Μπάκιγχαμ, Μαρκ Φλάναγκαν και της διάσημης αρτοποιού, Ντάμ Μαίρη Μπέρι. Η νικητήρια συνταγή θα δημοσιοποιηθεί μαζί με συμβουλές ψησίματος ενόψει του τριημέρου εκδηλώσεων του Ιουνίου.

«Με το νόστιμο φαγητό να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των ιστορικών γιορτών, ελπίζουμε ότι ο πρωταγωνιστής όλων των εορτών φέτος θα είναι η νικήτρια Πλατινένια Πουτίγκα», ανέφερε το παλάτι σε δήλωσή του. Ο διαγωνισμός εγκαινιάζεται από τους κατόχους βασιλικών ενταλμάτων Fortnum & Mason σε συνεργασία με την πρωτοβουλία The Big Jubilee Lunch, η οποία προσκαλεί τους ανθρώπους να απολαύσουν φαγητό με φίλους και γείτονες κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Platinum Jubilee.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις