Η παμπ είχε επιζήσει από την πανούκλα, δύο παγκόσμιους πολέμους και πολλούς εμφυλίους.

Η παλαιότερη παμπ της Αγγλίας αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες της ηττημένη από τις οικονομικές προκλήσεις του COVID-19. Το “Ye Olde Fighting Cocks” στο St Albans, στο Hertfordshire, στο βόρειο Λονδίνο, ήταν ανοιχτό από το 793.

Ο διευθυντής της παμπ, Christo Tofalli, ανακοίνωσε το κλείσιμο του αρχαίου πανδοχείου στο Facebook: “Μαζί με την ομάδα μου, έχω προσπαθήσει τα πάντα για να συνεχίσει η παμπ. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πρωτόγνωρα για τον κλάδο της φιλοξενίας και έχουμε νικήσει όλοι εμείς που καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η πολυβραβευμένη παμπ θα μπορούσε να συνεχίσει στο μέλλον”.

Στην Αγγλία, η φιλοξενία έχει πληγεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Ενώ η χώρα είναι διάσημη για τις παμπ της – και την αγάπη για αυτές – η πανδημία οδήγησε στη βρετανική βιομηχανία παμπ να χάσει 5,7 δισεκατομμύρια λίρες το 2021, σύμφωνα με τη Βρετανική Ένωση Μπύρας και Παμπ.

Έχοντας ανοίξει για περισσότερα από 1.200 χρόνια, η παμπ έχει μέχρι στιγμής επιζήσει από την πανούκλα του Μαύρου Θανάτου, δύο παγκόσμιους πολέμους, πολλούς εμφυλίους πολέμους και το οικονομικό κραχ του 2009. Όχι όμως από τον COVID-19.

Ο Christo Tofalli, ο οποίος διηύθυνε το Ye Olde Fighting Cocks στο St Albans του Herts, είπε στο BBC ότι ήταν «πληγωμένος» και ότι είχε «δοκιμάσει τα πάντα» για να κρατήσει ανοιχτή την παμπ. Το Ye Olde Fighting Cocks, είναι η παλαιότερη παμπ της Αγγλίας σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες, αν και άλλοι διεκδικούν τον τίτλο.

Η ελπίδα είναι ότι η παμπ θα ανοίξει ξανά υπό νέα διαχείριση, με την Tofalli να δηλώνει στο Facebook ότι τα τηλέφωνα χτυπούν με ενδιαφέρον. «Όλοι αναζητούμε το καλύτερο μέλλον για την παμπ, αλλά θα ανοίξει ξανά με νέους ιδιοκτήτες και ελπίζω να διατηρήσουν λίγο την ψυχή και το πνεύμα τους», είπε στο BBC.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις