Συνταγή: Εντυπωσιακός χριστουγεννιάτικος κορμός – μπάλα με μπισκότα

Με μπισκότα Πτι- Μπερ Παπαδοπούλου
Αυτός ο χριστουγεννιάτικος κορμός σε σχήμα μπάλας, με μπισκότα Πτι- Μπερ Παπαδοπούλου θα σας γλυκάνει με τη γεύση του και ταυτόχρονα θα διακοσμήσει εντυπωσιακά το εορταστικό σας τραπέζι.
Υλικά
(για μπολ 24 εκατ.)
Για τον κορμό:
- 60 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
- 3 κουταλάκια του γλυκού ρούμι
- 1 + 1/2 συσκευασία μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- 750 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 450 γρ. βούτυρο
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Για τη διακόσμηση:
- 50 γρ. λευκή σοκολάτα
- Διακοσμητικά σοκολατένια αστεράκια
- Μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- 100 γρ. ρόδι, καθαρισμένο
- Φρέσκο Γκι
- 1 Σπάρκλερ
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα κράνμπερι και τα περιχύνουμε με το ρούμι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά.
Λιώνουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομμάτια) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε τα κράνμπερι και το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με τα μπισκότα, κομμένα στα 4-6 και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε μεμβράνη στο εσωτερικό του μπολ και τοποθετούμε το μείγμα μας μέσα.
Στρώνουμε με μια σπάτουλα για να ισιώσει το μείγμα.
Καλύπτουμε το γλυκό μας με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ, προκειμένου να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.
Μισή ώρα πριν σερβίρουμε το γλυκό μας, το βγάζουμε από το ψυγείο, το ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντάς το και το αφήνουμε να μαλακώσει ελαφρώς.
Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν-μαρί και τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Περιχύνουμε την μπάλα με την λιωμένη λευκή σοκολάτα, πασπαλίζουμε με ρόδι και διακοσμούμε με αληθινό γκι και ένα σπάρκλερ
Τέλος, προσθέτουμε κορφές ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και αστεράκια.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










