Η συνταγή από τα Χρυσά Αυγά

Αν ψάχνετε για ένα πλούσιο brunch για την Κυριακή σας αυτές οι «φωλιές» από ζύμη με αυγά, λουκάνικα και τυριά είναι μάι νόστιμη και χορταστική επιλογή.

Η συνταγή από τα Χρυσά Αυγά και τον Ανδρέα Λειβαδά.

Υλικά:

  • 1 φύλλο ζύμης κουρού
  • 40 γρ. πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 4 αυγά
  • 4 λουκάνικα
  • 150 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά (π.χ. gouda, γραβιέρα, κασέρι)
  • 30 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Λίγο σουσάμι
  • 1 κρόκος αυγού για επάλειψη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
  3. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε την πιπεριά για 2-3 λεπτά, να μαλακώσει.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνουν αφράτα scrambled eggs. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη κουρού σε πάχος περίπου 0,5 εκ. και την κόβουμε σε 4 ορθογώνια κομμάτια.
  6. Σε κάθε κομμάτι ζύμης, τοποθετούμε ένα λουκάνικο, λίγα scrambled eggs με πιπεριά και μια καλή ποσότητα από τα τριμμένα τυριά.
  7. Τυλίγουμε τη ζύμη γύρω από τη γέμιση σε ρολό και σφραγίζουμε καλά τις άκρες.
  8. Τοποθετούμε τις φωλίτσες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τις αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  9. Ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  10. Αφήνουμε να σταθούν για λίγα λεπτά πριν τις σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις