Τέλεια φθινοπωρινή συνταγή – Κέικ κολοκύθας με μπαχαρικά και καρύδια

Εύκολο, νόστιμο ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας
Κέικ με κολοκύθα, αφού ήρθε και η εποχή της, με μπόλικα μπαχαρικά και καρύδια.
Συνδυασμοί που κλέβουν την παράσταση και σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις! Εύκολο, νόστιμο ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας.
Η συνταγή ανήκει στον food creator Πέτρο Μαουνατζή.
Κέικ κολοκύθας
Υλικά
6 Αυγά
 300 γρ Κολοκύθα κίτρινη
 300 γρ Ζάχαρη
 300 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 300 γρ Ηλιέλαιο
 1 κγ Μπέικιν Πάουντερ
 1 πορτοκάλι Φρέσκο χυμό λεμονιού
 1 Ξύσμα πορτοκάλι
 1 κγ Κανέλα
 1/2 κγ Τζίντζερ
 1/2 κγ Μοσχοκάρυδο
 στην μύτη Γαρίφαλο (Σκόνη)
 150 γρ Καρύδια
 1 Βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνω πρώτα τα αυγά, το λάδι, το χυμό από πορτοκαλί , την ζάχαρη και ανακατεύω .
Στην συνέχεια κοσκινίζω το αλεύρι και το προσθέτω στο μείγμα μαζι με το μπέικιν και τα μπαχαρικά. Τέλος ρίχνω το καρύδι , την τριμμένη κολοκύθα και την βανίλια , ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βάζω το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 170 στον αέρα. Σερβίρετε άψογα με γλάσο , ανακατέψτε ζάχαρη άχνη με χυμό από ένα λεμόνι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










