Αυτή η συνταγή για κρέπες δεν περιέχει ούτε αλεύρι, ούτε και ζάχαρη, ενώ έχει ως βασικό υλικό την βρώμη

Όλοι αγαπούν τις κρέπες. Γλυκές ή αλμυρές, για πρωινό ή ενδιάμεσο σνακ, οι κρέπες είναι μία απλή λύση και σίγουρα χορταστική.

Βέβαια, έχουν πολλές θερμίδες, χάρη στα περιττά λιπαρά που διαθέτουν.

Ο πιο εγγυημένος τρόπος να απολαύσεις μια κρέπα χωρίς πάρα πολλές θερμίδες είναι να την φτιάξει κανείς μόνος του, γνωρίζοντας όλα τα υλικά που έχει βάλει μέσα.

Η παρακάτω συνταγή για κρέπες δεν περιέχει ούτε αλεύρι, αλλά ούτε και ζάχαρη, ενώ έχει ως βασικό υλικό την βρώμη.

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης, ή 200 γρ βρώμη

¼ φλιτζάνι αμυλο ταπιόκας ή κορν φλαουρ

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 αβγά

1 ½ φλιτζάνι γάλα

1 ½ φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε δύο αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε την αλεσμένη βρώμη, αλάτι, ταπιόκα ή καλαμποκάλευρο και ανακάτεψε. Σταδιακά πρόσθεσε γάλα και νερό, 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρι να σχηματιστεί ομαλή και υγρή ζύμη.

Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να απορροφήσει η βρώμη περισσότερο υγρό. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι για κρέπες σε μέτρια φωτιά (ή οποιοδήποτε άλλο αντικολλητικό τηγάνι) και ρίχνουμε 1/3 φλιτζάνι γέμισης και στροβιλίζουμε το τηγάνι για να απλωθεί ομοιόμορφα.

Μαγείρεψε για 1 λεπτό, ή μέχρι να αρχίσουν να τραβούν οι άκρες, στη συνέχεια αναποδογυρίσε και μαγειρέψε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Επανέλαβε μέχρι να εξαντληθεί όλο το μείγμα. Σέρβιρε τις κρέπες γλυκές ή αλμυρές, με όποιο είδος γέμισης σου αρέσει.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις