Με υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι σας

Είναι από τις πιο απλές ελληνικές πίτες και αποτελείται από  κουρκούτι που πασπαλίζεται με φέτα. Παραδοσιακά, δεν ζυμώνεται ποτέ και η ζύμη και συνήθως παρασκευάζεται με αλεύρι σίτου, γάλα ή γιαούρτι και αυγά. Η πίτα ψήνεται σε μεγάλο στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψί και συνήθως σερβίρεται περιχυμένη με ελαιόλαδο.

Συνταγή για αλευρόπιτα: Υλικά

Για την αλευρόπιτα εύκολη (Ζαγορίτικη)

  • 1/2 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τσίπουρο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2½ ποτήρια νερό
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο σουσάμι για πασπάλισμα

Διαβάστε την εκτέλεση στο passenger.gr

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις