Ένα μοναδικό συνοδευτικό για τον καφέ σας

Συνταγή για κέικ μήλου: Υλικά

  • 1 μήλο κομμένο σε κύβους
  • 280 γρ αλεύρι που φουσκώνει
  • 250 ml γάλα
  • 125 ml ηλιέλαιο
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • Φιλε αμυγδάλου
  • Ζάχαρη Καστάνη
  • Ζάχαρη άχνηΕκτέλεση
  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη προσθέτουμε την βανίλια και την κανέλα.
  2. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο το γάλα το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι το μπέικιν και στο τέλος τα μήλα με το μπέικιν.
  4. Αδειάζουμε σε ένα πιρέξ που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει λίγο.
  5. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη Καστάνη και φιλέ αμυγδάλου.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 με 40 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε με γλάσο.
  8. Για το γλάσο 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και 1 με 2 κουταλιές νερό.

Περισσότερες συνταγές στο Nikis food

Δείτε επίσης: Ζουμερή τυρόπιτα με μπεσαμέλ από την food blogger Nikis Food – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις