Γράφει στο FoodLife η Αιγύπτια φοιτήτρια της ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Καΐρου Rehab Sameh

Το «Rumush Al-Sit», που θεωρείται ένα από τα κλασικά ανατολίτικα γλυκά  είναι διάσημο σε διάφορες αραβικές χώρες. Έγινε διάσημο στο Levant και μετακόμισε στην Αίγυπτο μέσω εμπορικών ταξιδιών μεταξύ Αιγυπτίων και Αράβων, στην αιγυπτιακή κουζίνα άλλαξε κάπως, καθώς προστέθηκαν διάφοροι ξηροί καρποί και κρέμα, που του έδωσαν μια ξεχωριστή γεύση.
Η ιστορική προέλευση του “Rumush Al-Sitt” ανάγεται σε μια αστεία ιστορία που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Κυβερνήτη Barbaraga, του ηγεμόνα της Τρίπολης, ο οποίος συνήθιζε να κρατάει τραπέζια και να προσκαλεί τους αξιωματούχους του κράτους και τους πλούσιους στο παλάτι του κάθε νύχτα. Και ένα βράδυ, πολλές όμορφες γυναίκες, από την ελίτ του λαού, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση με μερικούς άντρες που γελούσαν και έλεγαν αστεία σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. Εκείνο το βράδυ ο μάγειρας ήρθε να παρουσιάσει την καραμέλα που έφτιαξε με μορφή «βλεφαρίδας», που εντυπωσίασε έναν από τους άντρες και υπέδειξε στον ηγεμόνα της Τρίπολης ότι το όνομα «Rumush Al- sit» έπρεπε να δοθεί στην καραμέλα και έτσι έγινε διάσημο με αυτό το όνομα μεταξύ των αραβικών χωρών.
Τώρα πάμε μαζί να φτιάξουμε μαζί την συνταγή για Rumush Al-Sit:
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
 Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
 Αριθμός ατόμων: 4 άτομα
Τα υλικά: 
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • ½ φλιτζάνι σιμιγδαλένιο αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι καρύδα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1  πρέζα αλάτι
  • ½ κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  1.  Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το σιμιγδαλένιο αλεύρι , τα αυγά  , την καρύδα και το μπέικιν πάουντερ.
  2.  Προσθέστε όλα τα υλικά μαζί.
  3.  Πλάθουμε τη ζύμη σε δάχτυλα.
  4.  βάζετε  το γλυκό του φούρνου μέχρι να ωριμάσει.
Ετοιμάστε το σιρόπι του:

Πρέπει να ανακατέψετε ένα φλιτζάνι νερό με ένα φλιτζάνι ζάχαρη σε μια κατσαρόλα κι να τα βάλετε στην φωτιά κι να το αφήσετε μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού , ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη κι στην συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού στο στάδιο του βρασμού , αλλά αυτή τη φορά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ανακατευτεί κι να γίνει παχύρευστο μετά ρίχνετε το σιρόπι πάνω στα γλυκά κι γίνονται πεντανόστιμο ! 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις